banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Her hastaya bir hikaye

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın başlatığı “Işığımı Arıyorum Okuyorum” projesi kapsamında İl İzci Kurulu Başkanlığı ile Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi tarafından Şanlıurfa’ da yataklı tedavi veren hastanelerde yatan hastalara “Hastamı Seviyorum Işığını Veriyorum”  kitap okuma kampanyası düzenlenen törenle başladı.

 

Yahya Kemal Beyatlı Lisesinde düzenlen törene Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Özel, İl İzci Kurulu Başkanı Muharrem Çelik, Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi Müdürü Fevzi Çelik, öğretmenler, izciler ve öğrenciler katıldı.

 

Yahya Kemal Beyatlı Lisesi Müdürü Fevzi Çelik” Kampanyanın amacı Hastanelerde yatarak tedavi gören hastalarımızın yalnızlığı gidermenin ve zamanını en iyi şekilde gidermenin yolunun okumaktan geçtiği bilincini oluşturmaktır” dedi.

 

Törende daha sonra konuşan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise  “ Işığımı Arıyorum Okuyorum kampanyası çerçevesinde çok farklı ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Başta İl İzci Kuruluna ve Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesine teşekkür etmek istiyorum. Biliyoruz ki hayatın her noktasında okuma çok önemli. Bugün hastalarımızla çocuklarımız buluşacaklar. Onlara Hastamı Seviyorum Işığını Veriyorum soluğanıyla kitap okuyacaklar. İnşallah bu çalışmamız özellikle hastalara yönelik olmasıyla daha başka çalışmalara ciddi bir hazırlık teşkil eder. Ben bu öğrencilerimizi şimdiden kutluyorum. Okumayı zaten değişik aktivitelerle hem okullarımızda hem kamuoyunda öne çıkarmaya gayret ediyoruz. Çünkü hayatı tanımada, anlamada okumanın çok özel bir yere sahip olduğu muhakkak. Eğer biz hayatımıza bir derinlik katmak istiyorsak gerçekten okuma faaliyeti ile iç içe olmak durumundayız. Okumayı hayatımızın bir parçası ve alışkanlıklarımız arasına koymak durumundayız. Bugünkü faaliyetimiz bunlardan birisi, Önümüzdeki günlerde bu çalışmalarımız aralıksız sürecek. Sayın Valimizin himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla okul kütüphaneleri ciddi anlamda kitaba kavuştu. Öğrencilerimizin kitapla buluşmaları ve bu aradaki engeller ortadan kalktı. Sayın Valimize emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimiz bugün hastalara hem geçmiş olsun ziyareti yapacak hem de bugünü belki ölümsüzleştiren hastalara kitap okuma faaliyeti gerçekleştirecekler. Kolay gelsin diyorum ve Hastamı Seviyorum Işığını Veriyorum dedi.  

 

Okuldaki törenin ardından Şanlıurfa’da yataklı tedavi veren Eğitim ve Araştırma, Balıklıgöl, Çocuk, Kadın ve Doğum Tıp Fakültesi ve Ortadoğu hastanelerinde yatan hastalara 21 kişilik öğrenci grubu eşliğinde gidilerek burada yakan hastalara öğrenciler tarafından kitap okundu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.