banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru

Harran Kümbet evlerinde tarihi kazı
Kültür ve Turizm Bakanlığının finansmanlığını üstlendiği, Şanlıurfa Valiliğinin koordinatörlüğünde İl Özel İdaresi tarafından yapımı sürdürülen çalışmalar aralıksız devam ediyor.


FOROGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!..

Harran’daki kültür projelerini (Harran Sur dibi Çevre düzenlemesi, Hz. Yakup Kuyusu çevre düzenlemesi, Harran Ulu Camii çevre düzenlemesi, Harran İl Özel İdaresi Kümbet Evleri, sur içi yol çalışmaları) yerinde görmek ve çalışmalar hakkında bilgi almak üzere Harran Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız ve İl Özel İdaresi Teknik personelleri ile beraber incelemelerde bulundular.
Emeviler döneminde Ömer Bin Abdülaziz (M.S. 739) tarafından inşa edilmiş,  o yıllarda İslamlaşan ve dünyanın ilk ilim merkezi olarak bilinen Harran, 1200 yıllarında Moğollar tarafından yerle bir edilmişti.
O günden bu güne kadar kapsamlı bir çalışmanın yapılamış olması, buranın Dünya turizmi açısından cazibe merkezi haline getirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği ve İl Özel İdaresi ortaklaşa proje hazırlama çalışmalarına başlanılmıştır.Bu aşamada  Harran sur dibi çevre düzenlemesini tamamlanmıştır, Hz. Yakup Kuyusu ve çevre düzenlemesi uygulama çalışmaları,  Harran İl Özel İdaresi Kümbet evleri restorasyon çalışmaları ile Harran Ulu Camii çevre düzenlemesi işi hız kazandırılarak bu çalışmaların bir an önce tamamlanıp, kültür turizmine kazandırılması çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalar sonucunda 2014 yılında Harran, turizmde cazibe merkezi olacaktır.
.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.