banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Hac müracaatları başladı

Şanlıurfa Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Bilindiği üzere; 2011 yılı hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatların; 25 Nisan - 06 Mayıs 2011 tarihleri arasında, 2010 yılında kuraya katılanlar için "Kayıt Yenileme", ilk defa müracaat edecekler için de "İlk Defa Kayıt Yaptırma" yapılacaktır.

 

BUNA GÖRE;

1- Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler müracaatlarını, internet yoluyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın http://hac.diyanet.gov.tr  adresinden yapabilecekleri gibi, doğrudan müftülüklerden temin ederek dolduracakları form dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabileceklerdir.

 

2-İlk defa kayıt yaptıracak hacı adayları kişi başına 15 TL.'yi Diyanet İşleri Başkanlığınca aşağıda isimleri belirlenen bankalardan birine doğrudan veya internet üzerinden yatıracaklardır.

 

3-Doğrudan il ve ilçe müftülüklerine ilk defa yapılacak müracaatlarda nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun/belgesinin bir suretini, kayıt yenilemelerde ise nüfus cüzdanı fotokopisini müracaat dilekçesine ekleyeceklerdir.

 

Hacı adaylarından ilk defa kayıt yaptıracaklar, 15 TL kayıt ücretini Yatıracakları Banka Listesi: 

 

a) T.C. Ziraat Bankası,

b) Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O..

c) Türkiye Halk Bankası.

ç) Al-Baraka Türk Katılım Bankası A.Ş.,

d) Asya Katılım Bankası A.Ş.,

e)  Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.,

f) Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.