banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Günümüzde yapılan bir çok sempozyuma ışık olacak


“10-11 Mayıs 2013 tarihlerinde, Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Fakültesinde başlayan sempozyumu, İlahiyat Fakültesi dekanlığı tertipledi.
Risale-i Nur’un tecditle ilgili yönlerinin incelenmesine ve araştırılmasına yönelik yapılan bu sempozyum günümüzde yapılan bir çok sempozyuma ışık tuttu.  
Düzenlenen sempozyuma Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Fırıncı’nın yanı sıra eski bakanlardan Rıza Akçalı, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa eski milletvekillerinden A.Müfit Yetkin, Şanlıurfa Belediye Başkanvekili Mustafa Aydın, Harran Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Ziya Karakılçık, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Elmalı, Haliliye Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Öğr. Gör. Abdülkadir Aydın, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı Faris Kaya, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, birçok akademisyen ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde Kuran-ı Kerim tilaveti okunması, Bediüzzaman Said Nursi’nin eserlerinin anlatıldığı film gösterimi ile devam etti.


Törende Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Elmalı, Haliliye Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Öğr. Gör. Abdülkadir Aydın, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı Faris Kaya, Harran Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Ziya Karakılçık, eski bakanlardan Rıza Akçalı, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan birer konuşma yaptılar.
Üniversiteler arası üst kurul toplantısına Başkanlık etmek için Şanlıurfa’da bulunmayan Harran üniversitesi Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, hazırlanan tele konferansla misafirlere hoş geldiniz diyerek, sempozyuma emeği geçenlere teşekkür edip başarılı bir Sempozyum geçmesinin temenni etti.
Bediüzzaman Said Nursi’nin eserleri, kişiliği, dünya görüşü, tecditle alakalı düşüncelerinin anlatıldığı konuşmalarda, birlik ve beraberlik mesajları verilirken, günümüz olaylarına yaklaşımları değerlendirildi.
Yapılan konuşmalar sonunda sempozyuma katkılarından dolayı Said Nursi’nin talebelerinden olan Mehmet Fırıncı, belediye başkanı adına belediye başkan vekili Mustafa Aydın’a ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu adına rektör vekili Ziya Karakılçık’a plaket takdim etti.
Sempozyumun açılışında Doç. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. Suat Yıldırım ve Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz birer açılış tebliği sundular.
Yapılan tebliğ sonunda Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta olan talebelerinden Mehmet Fırıncı’nın konuşmacı olarak katıldığı bir de “Bediüzzaman’ın Talebeleri” özel paneli düzenlendi.
Sempozyumda Risale-i Nur ve Said Nursi’nin düşüncesindeki tecdidi yönler ve beşeri bilimler olmak üzere birçok bilim dalı açısından ele alındı.
Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 28 akademisyenin tebliğde bulunduğu sempozyum ikinci gününde ise ilmi tebliğler, toplam 6 oturumda sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.