banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

İşgalci Fransız askerlerine karşı gayretli Antepli Müslümanlar tarafından aylarca verilen mücadele ile sömürgeci Fransız işgalinden kurtarılan Gaziantep’in kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümünün yarı çıplak bayan ve erkeklerin yer aldığı koşu ile kutlanması tepkilere neden oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Fedarasyonu ve Gaziantep Valiliği işbirliğiyle düzenlenen koşuya tepki gösteren STK temsilcileri, bu tür organizasyonlarla Şehitkâmillerin ve Şahinbeylerin kemiklerinin sızlatıldığına dikkat çekti.

Gaziantep’in kurtuluşu halkın dinine, örf ve adetlerine uygun bir şekilde kutlanmalı

Gaziantep’in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen koşunun halkın dinine, örf ve adetlerine uygun olmayan bir şekilde kutlanmasının doğru olmadığını belirten Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, bu tür etkinliklerin özellikle İslami düşünceye sahip kimi yöneticiler tarafından yapılmasının  manidar olduğunu söyledi.

Düzenlenen koşunun Gaziantep’in kurtuluşunda gayret gösteren ve bu uğurda kanını akıtan Gazianteplilerle bir alakası olmadığını söyleyen Özaslan, özellikle Fransız işgali döneminde annesi ile evine gitmekte olan Mehmet Kamil’in annesinin tesettürüne, Fransız askerlerinin el uzatmalarına karşı çıkması şehit edildiğini hatırlattı.

"Halkın oyları ile seçilen yöneticiler, halkın inancını, örf ve adetlerini dikkate alması gerekir"

Özaslan, “Halkın oyları ile seçilen İslami düşünceye sahip yöneticiler yaptıkları etkinliklerde halkın inancını, örf ve adetlerini dikkate alması gerekir.” dedi.

Yerel belediyelerin düzenlemiş olduğu, desteklediği veya bazı kuruluşlara yer tahsis ettiği ahlak dışı organizasyonlara defalarca tepki göstermelerine rağmen belediyelerin, kentteki STK’ların bu tepkisini dikkate almadığını söyleyen Özaslan, yerel yöneticilerin bu konuda daha hassas olmaları için gerekli çalışmaları yapacaklarını ve yetkililer ile görüşeceklerini söyledi.

"Gaziantep’in kurtuluşu ruhuna ygun etkinliklerle kutlayabiliriz"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) 25’inci Bölge Başkanı Mehmet Fatih Evyapan ise, bu toprakların işgal güçlerinden bin bir zahmet ile aylar süren mücadele ile kurtarıldığına dikkat çekerek, Şehitkamil ve Şahinbey’in diyarı olan Gaziantep’in kurtuluşunun, Gaziantep’in ve Gazianteplilerin ruhuna uygun bir organize ile kutlanması gerektiğini belirtti.

Evyapan, “Bizler düzenlenen koşuya karşı değiliz. Koşunun içeriğine karşıyız. Toplumun ahlaki yozlaşma ile karşı karşıya kaldığı bir dönemde atletlerin kıyafetlerinin halkın inancına, örf ve adetlerine uygun bir kıyafet olması daha uygun olurdu.”dedi.

Ahlak ve maneviyat boyutu olmayan hiçbir programın bu ülkeye faydasının olmayacağını ifade eden Evyapan, “Şehadeti ile övündüğümüz Şehitkamil, kahramanlığı ile övündüğümüz Şahinbey ve Molla Mehmet Karayılan’ın bizlere vermiş oldukları mücadele ruhu ile bıraktıkları Gaziantep’i, biz torunları Gaziantep’in kurtuluşunu daha güzel bir organize ve etkinliklerle kutlayabiliriz. Bu gün toplum özellikle gençlik, kendi ecdadının bu toprakları hangi mücadele ile kazandığını ne yazık ki bilmiyor.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.