banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Fırçalarını Urfa İçin Sallıyorlar

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün davetlisi olarak "Göbeklitepe Resim Çalıştayı"na katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen ünlü ressamlar tarihi ve turistik gezilerin ardından resim çalışmalarına başladı.

        Dün Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusü ve Göbeklitepe, bugün ise Harran'ı gezme şansı yakalayan ünlü ressamlar öğlenden sonra Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan ŞURKAV(Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı)'a ait tarihi konakta resim çalışmalarına başladı.

        Atatürk Barajı, Halfeti, Tarihi Konaklar ve Konukevlerinde gerçekleştirecekleri gezilerin ardından Şanlıurfalı ressamlarla bir arada çalışma yapacak olan ressamlar "Göbeklitepe Resim Çalıştayı'nda yer almaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler.

       Çalışma öncesi tablolarını, fırçalarını ve boyalarını büyük bir titizlikle hazırlayan ressamların tablolarına aktardıkları Urfa manzaraları görülmeye değerdi.

       Ressamlar tüm izlenimlerini 31 Mayıs Pazartesi Günü Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan söyleşide kamuoyuyla paylaşacaklar.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.