banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Eyyubiye ve Veysel Karani’de kadına karşı şiddeti konuştular

Şanlıurfa Valiliği ile Elbirliği Derneği'nin işbirliğiyle, kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla her hafta bir mahallede gerçekleştirilen toplantıların sekizinci ve dokuzuncusu gerçekleşti.

 

"Sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır" sloganlı projede, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Barosundan uzmanlar alanlarına göre kadına şiddetin etkilerini vatandaşlara anlatıyor.

 

El Birliği derneği bu hafta sekizinci program Veysel Karani Mahallesi Fincam Kıraathanesinde, dokuzuncu programı ile Eyyubiye Çay bahçesinde gerçekleşti.

Eyyubiye ve Veysel Karani’deki her iki programa Sağlık Müdürlüğünden İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Sait Koyuncu, İstanbul Baro’dan Yasemin Güllüoğlu, Müftülükten İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem katılarak konularında vatandaşı bilgilendirdiler.

 

Ramazan ayı dolayısıyla programlarına ara verdiklerini belirten Elbirliği Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Handan Karataş; “Valilik ile birlikte ortak bir proje yürütüyoruz. Projemiz 'sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır.' Bu projede, İl Müftülüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Baromuz olmak üzere üç iştirakçimiz var. Ramazan ayı dolayısıyla programlarımıza ara verdik. Bayramdan sonra programlarımıza yeniden başladık. Bu hafta eyyubiye bölgesindeyiz. Burada alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından kadına şiddet nedir, sağlıklı anne kimdir, şiddet nasıl önlenir, gibi konularda konuklarımız bilgilendiriliyor. Bu haftaki programlarımıza Onikiler, Şıhmaksut, Tepe ve Eyyubiye muhtarları ile halkı katıldı. Büyük bir ilgi ile takip ediliyoruz” dedi.

Karataş; “Kıraathane sahibi programı çok beğendiği her zaman ev sahipliğini yapacağını belirtti. Bizde duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Programdan sonra eyyubiye halkına "Sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır" broşürleri dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.