banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Evde misafir ağırlama dünyaya duyurulmalı

Şanlıurfa'ya gelen misafirler mihmandar aileler ile bir araya geldi.

Mihmandar ailelerce son derece sıcak karşılanan misafirler gördükleri yakınlık ve ilgi karşısında şaşkınlıklarını  gizleyemediler. İyiliğin kalbine geldiklerini söyleyen misafirler, ilk gün "İyiliğin Kalbine Yürüyüş" etkinliğine katıldı. Altın Sofra İyilik Ödülleri'nin dağıtım töreninden sonra konser ve diğer etkinliklere katılan konuklar, ikinci günde mihmandar ailelere konuk oldu.

"Evde ağırlama konsepti dünya çapında duyurulmalı"

Buluşmalar kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Make-A-Wısh Foundatıon (Bir Dilek Tut Derneği) Üyesi Alman Kristina Steinbuchel, Şanlıurfa'yı çok beğendiğini ve halkını çok misafirperver bulduğunu söyleyerek, "Halkı çok misafirperver, çok sıcak ve güler yüzlü buldum. Yemekleri çok lezzetli ve gelenek görenekleri çok güzel. Evde ağırlama konsepti dünya çapında duyurulması gereken bir özellik olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunun bütün insanlığa duyurulması gerekir. Hiçbir şey olmasa bile bu çok samimi olay. Gelecek yıl, bu etkiliğe gençlerin daha büyük ölçüde dâhil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çok güzel bir organizasyon, dünya çapında bir organizasyon çok daha iyi duyurulmalı" dedi.

"Bize anlatılan Şanlıurfa bu değildi"

Kahramanmaraş'tan gelen ve Şanlıurfa'lı Murat Deveci ve ailesinin evinde ağırlanan misafirler, etkinliğe katılmış olmanın mutluluğuna değinerek, "Burada misafir edildiğimiz için değil, biz Şanlıurfa'da şunu gördük; Şanlıurfa, hangi evin kapısını çalarsak çok rahat bir şekilde ağırlanabileceğimiz bir mekân. Bize anlatılan Şanlıurfa bu değildi. Gerçekten çok farklı bir Şanlıurfa ile karşılaştık. Gördüklerimizden çok mutlu olduk. Gittiğimiz yerlerde Şanlıurfa'nın ne kadar güzel bir yer olduğunu herkese anlatmayı düşünüyoruz. Sadece trafik konusunda biraz sorun gördük onun dışında Şanlıurfa bir dünya kenti. Gerçekten gördüklerimizden çok mutlu olduk" dediler.  

Hollanda, Tanzanya, Türkmenistan, Suriye, Kosova'dan gelen ve Reşit Karakaş ile ailesinin evinde ağırlanan misafirler, kenti çok beğendiklerini ve gördükleri ilgi ve sıcaklık karşısında gerçekten çok etkilendiklerini ifade ettiler.

Hollanda'da doğup büyüyen ve bir dönem milletvekili adayı olan Osman Elmacı; Şanlıurfa'ya ikinci defa geldiğini ve her geçen gün daha da gelişmiş bir Şanlıurfa ile karşılaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Avrupa'da yaşayan bir Türk olarak ülkemizde bu tür organizasyonların yapılması çok büyük önem taşıyor. Ancak bu tür etkinliklerin çok daha fazla duyurulması ve uluslararası niteliğinin daha fazla ön plana çıkarılması gerekiyor" dedi.

IV. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında her yıl yapılan etkinlik kapsamında yurt içi ve yurt dışında gelen 160 misafir Şanlıurfalı 22 evde mihmandar ailelerce ağırlandı. Misafirlere, Şanlıurfa'nın en beğenilen yemeklerini sunan aileler, unutamayacakları anlar yaşattı. Dün sıra gecesine katılan ve bu gün Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekânlarını gezen misafirler, organizasyondan oldukça memnun kaldıklarını belirterek, bu organizasyonun düzenlenmesini sağlayan başta Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan olmak üzere, emek veren herkese teşekkür ettiler.

Bu arada bugün 11 Nisan Stadyumunda (saat 21.30'da)Ferhat Göçer konseri ile devam edecek olan IV. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, lazer ve havai fişek gösterileri ile sona erecek.  

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.