banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

En Güzel Gülü Sen Çiz, Ödüllü Resim Yarışması
Derneğin Şanlıurfa Şube Başkanı Yunus YEGİN yaptığı açıklamada Türkiye’de bir ilkinin başlatıldığını vurgulayarak bu yarışmanın her türlü yetkisini derneğimiz üyesi ve sanat danışmanı Ressam Muharrem ÇELİK’e verdiğini söyledi. Yarışma hakkındaki amaç ve şartnamesini şu şekilde bizlere açıkladı.

AMAÇ:

1. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in evrenselliği, dürüstlüğü, kişiliği ve çalışkanlığı konularına yönelme, temiz ve nazikliğini resim sanatıyla ifade etmek. Çocukların bu konuda duygu, düşünce ve hayal güçlerinin resim aracılığıyla ortaya çıkarma, resim yeteneklerini keşfetme, resim sanatının estetik boyutunu iyi kavramak ve bu sanatın toplumun değerlerini anlatmada vazgeçilmez bir öğe olduğunu vurgulamaktır. Bunu yaparken de çocuklarımızın zamanın değerlendirilmesi, kötü alışkanlıklar ve kötü çevreleri terk etmeyi bırakıp doğruya, güzele yöneltmektir. Resim sanatı; kişinin, kendini geliştirmesi, duygu ve düşüncelerini ortaya çıkarması, toplumla bütünleşme, topluma katkıda bulunma için önemli bir sanat aracıdır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ( s.a.v.) ‘in dürüstlüğü, temizliği ve çalışkanlığı ile bütün insanlar için örnek bir rehberdir. Bu rehberden faydalanmak için de O’nu iyi tanımak lazım. “Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’i Anlatan En Güzel Gülü Sen Çiz” resim yarışmasıyla bir nebzede olsa çocuklar O’nun hayatını araştırıp ona göre yarışmaya hazırlanacaklardır.
Ressam Muharrem ÇELİK ise yaptığı açıklamada Türkiye’de ilk defa resim sanatıyla Peygamber Efendimiz’ in anlatılması sanat adına ciddi bir gelişmedir. Şanlıurfa’da başlatılan bu yarışma önümüzdeki yıllarda Türkiye genelinde yapılacağı hissindeyim diyerek “Gülün toplumumuzda önemli bir yeri ve değeri vardır. Halkımız gülün kokusunun Peygamberimiz Hz. Muhammed ( s.a.v.)’in kokusu olduğuna inanır, bundan dolayı da güle çok değer verir. Toplumumuzda değerli olan bu “Gülü” resim sanatıyla anlatmak ve güldeki estetiği öğrencilerimizle paylaşmak amacıyla bu yarışma düzenlenmiştir.” Dedi.

YARIŞMANIN ŞARTLARI

1. Yarışma ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenecektir.
2. Her öğrenci yarışmaya bir eserle katılabilecektir.
3. Yarışmaya katılan eserler önce okullarda oluşturulan bir jüri komisyonu (resim öğretmeni, 1 idareci, 1 sınıf öğretmeni) tarafından okulun 1.-2.-3.-4. ve 5. si belirlenecektir. Belirlenen bu resimler yarışmaya gönderilecek. İlde ÖĞDER tarafından oluşturulan 5 kişilik jüri tarafından ilin 1.-2.-3. su 4 ve 5 de mansiyon olarak belirlenecektir.
4. Yarışmaya katılan resimler geri iade edilmez, her türlü kullanım hakkı ÖĞDER’e ait olacaktır.
5. Yarışmaya resimler 35*50 ebatlarında her türlü teknik ve malzeme kullanılması serbesttir. Resimler paspartulu olacaktır.
6. Resimlerin arkasına okulun adı, telefonu ve mail adresi, öğrencinin adı, soyadı, numarası, sınıfı, mail adresi, velisinin telefonu ve ev adresi açık ve okunaklı bir şekilde yazılacaktır.
7. Yarışmacı gülü istediği kompozisyonda işleyebilir.
8. Yarışmada 1. ye Dijital fotoğraf makinesi, 2. ye mp4, 3.ye mp3, 4 ve 5. ye resim malzemesi seti verilecek, sergilemeye katılan tüm öğrencilere de katılım belgesi ve sürpriz hediyeler verilecektir.
9. Yarışma sonucu 21.04.2012 Cuma günü saat 14.00 da Balıklıgöl Rızvanıye Külliyesi’nde duyurulacak, aynı gün ve saatte sergilenmeyi hak eden eserler orada sergilenecektir.
10. Yarışmaya katılan eserler 17.04.2012 Salı günü mesai bitimine kadar il Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Birimi’ne getirilecektir.  Resimler İl Milli Eğitim Müdürlüğünden derneğimiz yöneticileri tarafından teslim alınacaktır.
18.04.2012’ den itibaren jüri öğrenciler arası resimlerin değerlendirilmesine başlayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.