banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

En güzel ezanı okuma yarışı

Şanlıurfa İl Müftülüğü bünyesinde görevli İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar için ezanı güzel okuma kursu düzenlendi. Kursta ders vermek üzere Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi Kur’an-ı Kerim Öğretmeni Nurettin YILDIRIM rehber öğretici olarak görevlendirildi.

 

Şanlıurfa İl Müftülüğünde 25 Ocak’ta başlayan Ezanı Güzel Okuma kursu iki sınıftan oluşup, birinci sınıfta il merkezinde görev yapan din görevlileri sabah; ikinci sınıfta ise ilçelerde görev yapan din görevlileri (toplam 42 görevli) öğleden sonra Ezanı Güzel Okuma Kursuna katıldı.

 

İl Müftüsü Ramazan TAHİROĞLU “Diyanet İşleri Başkanlığımız yürüttüğü din hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli hale gelmesi için personeline yönelik hizmet içi eğitim kursu ve seminerler düzenlemektedir. Bu amaçla İl Müftülüğü olarak Din görevlilerimize yönelik Ezanı Güzel Okuma kursu düzenleyerek camilerimizde görev yapan imam-hatip ve müezzin kayyımların makamla ezan, ikamet ve sala okuyabilmeleri için kurs düzenledik" diye konuştu.

 

Rehber öğretici YILDIRIM: Kurs boyunca ezan, kamet ve sala da yaygın hatalar, ses eğitimi, ezan makamları ve uygulamaları, sala makamları ve uygulamaları ve cami musikisinde kullanılan diğer bazı makamlar konusunda eğitim verildiğini belirtti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.