banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

El sanatları kursiyerleri mezun oldular

Şanlıurfa Belediyesi El Sanatları Merkezi, ahşap boya, takı tasarım, dikiş-nakış, mefruşat, çocuk bakımı v.b kurslara katılarak başarı sağlayan 110 bayan kursiyeri daha mezun vermenin gururunu yaşadı.

      Bu yıl 7. dönem mezunlarını veren El Sanatları Merkezi kursiyerleri hazırladıkları sergi, tiyatro ve defileyle topluma oldukça anlamlı mesajlar gönderdi.

     Amatörce bile olsa sahneledikleri tiyatroda kadınlarımızın karşılaştığı önemli sorunlara dikkat çeken kursiyerler sergiledikleri performansla davetlilerden büyük alkış aldılar.

     EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SERGİ SALONUNDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

     Belediye Sanat Galerisi'nde Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Eşi Gül Fakıbaba ve diğer davetliler tarafından açılışı yapılan sergide, 8 aylık eğitimlerin sonucunda ortaya konulan el emeği göz nuru ürünleri sergileyen Urfalı bayanlar, Başkan Fakıbaba'dan tam not aldılar.

    Sergilenen birbirinden güzel ürünleri inceleyen Fakıbaba, ortaya konulan eserleri hayranlıkla inceledi. Şanlıurfalı bayanların ekonomik anlamda güçlendirilmesi için Şanlıurfa Belediyesi olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Fakıbaba, bu ürünlerin pazarlanmasında kursiyerlere yardımcı olacakları sözünü verdi.

    KUMA GELENEĞİNE, ERKEN EVLİLİĞE, EĞİTİMSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİLER

    Şanlıurfa Belediyesi El Sanatları Merkezi Giyim Eğitmeni tarafından kaleme alınan ve merkez kursiyerleri tarafından Şair Nabi Kültür Merkezi'nde amatörce sahnelenen tiyatroda Urfalı bayanlar topluma oldukça anlamlı mesajlar gönderdi.

    Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuma geleneği, erken evlilik ve kız çocuklarının okutulmaması gibi önemli yanlışlıkları konu alan tiyatroda bu yanlışlıklara bir an önce son verilmesi istendi.

    Zaman zaman senaryoyu unutarak cümle kurmakta zorlanan kursiyer tiyatrocular, oyunun sonunda izleyenler tarafından uzun süre alkışlandılar.

   DEFİLEDE PODYUMA ÇIKAN KURSİYERLER MANKENLERİ ARATMADI

   Kendi tasarımları olan ve kendi elleriyle dikimini yaptıkları giysileri düzenlenen mini defilede podyuma çıkarak davetlilere gösteren kursiyerler mankenleri aratmadı. Defileye uygun müzik eşliğinde podyumda yürüyen genç kursiyerlerin sahne performansı izleyenlerin beğenisi topladı.

   Tiyatro ve defilenin ardından bayanlara hitap eden Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde hizmet veren El Sanatları Merkezlerinin üstlendiği misyona dikkat çekerek bu merkezlerin sayıca artırılması gerektiğini vurguladı.

   Etkinliğe, Başkan Fakıbaba'nın yanı sıra Eşi Gül Fakıbaba, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Şeref Nur Alpan, Özel Kalem Müdürü Nihat Karatoprak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kapaklı ve diğer davetliler katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.