Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_so3tqpq8bq3kr5suuoa34dmjh0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Ebru Sanatçıları İcazetlerini aldılar haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Ebru Sanatçıları İcazetlerini aldılar

Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen merasimde ilk olarak Türkiye’nin ilk icazetli ebrucusu Timuçin Tanarslan’ın öz geçmişi okundu. Sanatçı Tanarslan’ın öz geçmişi okunurken salonda bulunan öğrencilerinin duygulandığı görüldü.

İcazet takdimine geçilmeden önce programa katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e Ebru Sanatçısı Ömer Sabuncu tarafından Timuçin Tanarslan’a ait yazılı ebru eseri olarak ay yıldıza işlenmiş kelime-i tevhid hediye edildi. İcazet alacak olan bir diğer Ebru Sanatçısı Mehmet Düzgün ise Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e eserini hediye etti.

Hediyelerin verilmesinin ardından ebru sanatçıları Ömer Sabuncu ve Mehmet Düzgün’e İcazetnameleri Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından takdim edildi. Takdim sırasında konuşan Vali İzzettin Küçük; “Geleneksel el sanatımız artık köşede bucakta yapılmıyor. Akademik ve bilimsel esaslara oturmuş, uzun uğraşların sonunda icazet verilen bir sanat dalı olmuştur. Bu uğurda emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Başkan Güvenç, Ömer Sabuncu ve Mehmet Düzgün’ü tebrik ederek başarılar diledi.

Ramazan Ayı'nın İslam coğrafyasında buruk geçtiğini söyleyen Başkan Güvenç, dünyanın bir çok noktasında Müslümanların kan ve gözyaşı içinde olduklarını vurguladı.

İslam coğrafyasında yaşanan gözyaşının dinmesi için dua talep eden Başkan Güvenç, şunları söyledi:

"Bizim coğrafyamızda akan kanın ne bize nede insanlığa bir faydası yok. Aslında kanı akıtanlar ilerisini görseler bunun kendilerine bir faydasını olmadığını görecekler. Zor günler geçiriyoruz. Onun için herkesin soğuk kanlılıkla huzurla birbirine sarılması lazım ve dua etmesi lazım. Ne mutlu ki savaşı göz yaşını bir kenara bırakıp böylesi güzel sanatı yaşatanlara."

Şair Nabi Kültür Merkezindeki icazet töreninin ardından davetliler, Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonuna geçerek üç kuşak ebru sanatçılarının Yazılı Ebru eserlerinin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.