banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Messi’ye rakip PTT 1 Ligde Haftanın Hakemleri açıklandı haber Alman İmparatoru

DÜNYA SİNEMASI ANADOLU'NUN GÜZELLİKLERİ İLE TANIŞACAK


 

v     Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini dünya sinema endüstrisi ile tanıştıracak olan Film Komisyonları Antalya’da ilk toplantılarını yapıyor...

v     Bursa, Mardin, Hatay, Antalya, Şanlıurfa, Nevşehir, Diyarbakır ve Trabzon’da kurulacak komisyonlar dünya sinema endüstrisine yerinden hizmet sağlayacak...

 

Türkiye’nin doğal film platosu olarak var olan zengin altyapısının cazip hale getirilebilmesi için kurulması planlanan Film Komisyonları ilk buluşmasını 26-27 Şubat tarihlerinde Antalya’da gerçekleştiriyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan konferansa ilk etapta Mardin, Bursa, Hatay, Şanlıurfa, Nevşehir, Antalya, Diyarbakır ve Trabzon’da kurulması planlanan Film Komisyonları katılıyor.

 

Geçtiğimiz on yılda dünyada hızla yayılan film komisyonları ve film ofisleri bulundukları illerin ve bölgelerin tarihi, doğal ve kültürel mekânlarının sinema endüstrisine tanıtılması amacıyla önemli katkılarda bulunuyor. Kurulması planlanan Film Komisyonları, Türkiye’ye gelen çekim ekiplerine ve yapımcı firmalara yerinden hizmet sağlanmasına aracı olacaklar. Bu nedenle kurulması planlanan film komisyonları bulundukları illerde Valilik, Belediyeler ve Ticaret ve Sanayi Odaları, sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyonu sağlayacaklar. İlk etapta Bursa, Mardin, Hatay, Antalya, Şanlıurfa, Nevşehir, Diyarbakır ve Trabzon’da kurulması planlanan Film Komisyonlarının, bir model olarak diğer illerde de uygulanması düşünülüyor.

 

İki gün sürecek olan toplantıya sekiz ilden toplam 35 katılımcı ve yurtdışından uzmanlar katılacak. Dünyada belli başlı film komisyonlarının deneyimleri ve iyi uygulama örnekleri sunulacak ve bir yol haritası üzerinde çalışılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.