banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Dostlar meclisi yeni sezonda bir araya geldiler

Politika, bürokrat, yargı, medya ve iş dünyasında seçkin isimlerin yer aldığı Dostlar Meclisi’nin 29’uncu toplantısı yine Fatih Belediyesi’nin Topkapı Kaleiçi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Söz konusu meclisin koordinatörü Av.Remzi Yedikardeş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada her ay toplanan meclisin yaz mevsimi nedeniyle verilen aradan sonra yeniden başladığını belirterek, “Dostlarımızla tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Toplantının sadece yiyip, içmek ve sohbetten ibaret etmediğine dikkat çeken Av.Yedikardeş, kurdukları İstişare Heyeti’nin belirlediği konular üzerine ülke meselelerine çözüm aramak amacıyla bir araya geldiklerini anlattı. Yedikardeş, 29’uncu toplantının davetini üstlenen Vatan Bilgisayar’ın kurucusu Nuri Vatan’a da teşekkür etti.

 

REZİL FİLM

Yeni sezonun ilk konuşmacısı olarak kürsüye gelen Prof.Dr.Ramazan Ayvalılı, ABD’de yapılan ve Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sav)’e hakaret edilen film için, “Çok rezil bir film. Mukaddes değerlerimize hakaret ediliyor. Hiçbir sanat değeri yok. Buradaki amaç tamamen provakatif.” dedi. Filmin ardından birçok Müslüman ülkesinde olaylar çıktığını ve ABD Büyükelçisinin Libya’da öldürüldüğünü hatırlatan Prof.Dr.Ayvalılı, “Bizi, dinimizi sevmeyebilirler ama hiçbir zaman hakaret etme hakkına sahip değildirler. Mutlaka tepki göstereceğiz ancak bize yakışan şekilde bu tepkimizi yerine getirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

20 BİN DOLARLIK BİLGİSAYAR

Vatan Bilgisayar’ın kurucusu işadamı Nuri Vatan da, teknoloji ve refahlık açısından inanılmayacak gelişmelerle karşı karşı olunduğunu söyledi. Çocukluğunun kıtlık ve yoksulluk yıllarına rastladığını vurgulayan Nuri Vatan, 1960 yılına kadar Ardahan’da ticaretle uğraştığını daha sonra İstanbul’a geldiklerini kaydetti. Teknolojiye olan merakı nedeniyle ilk bilgisayarı 20 bin dolara aldıklarını kaydeden Vatan, bu nedenle komşuları tarafından alaya alındıklarını dile getirdi. Bir süre sonra uğraş verdikleri diğer sektörlerdeki işlerini küçültmeye ve bilgisayar işine ağırlık vermeye başladıklarını vurgulayan Nuri Vatan, şunları söyledi: “Oğlum Hasan, ODTܒyü bitirmişti. Mesleği mimar ama Türkiye’de ilk ticari yazılımı kendisi gerçekleştirdi. Diğer işlerimizi rölantiye aldıktan sonra teknolojiye hayli mesafe katettik. Bugün, Allah’a şükürler olsun 2600 çalışanımızla Türkiye’de bu sektörde söz sahibi konumuna geldik. Ancak hedefimiz ülkemizin bilim ve teknolojiden daha fazla yararlanabilmesi. Bilim ve teknolojinin yüzde 92’si gelişmiş ülkelerde. İnşa Allah, biz de bu yüzdenin bir bölümüne sahip olacağız. Ülkemiz ne kadar gelişirse biz de o kadar güçlü oluruz. Ayakta kalabilmemizi ülkemizin gelişmesine borçluyuz.”

 

ERKEN EVLEN, KANSER RİSKİNİ AZALT

Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr.Nihat Bengisu ise, Kanser ölümlerinin yüzde 25’ini meme kanserinin oluşturduğunu söyledi. Erken yaşlarda evlenerek erken doğum yapan kadınlarda bu riskin azaldığını hatırlatan Prof. Dr.Bengisu, bu nedenle anne-babaların özellikle kızlarını erken yaşlarda evlendirmelerini istedi.

Dünya’nın en iyi sağlık hizmetinin Türkiye’de verildiğini vurgulayan Prof.Dr.Bengisu, şunları kaydetti: “Ne yazık ki şükürsüzlük öylesine artmış ki, 1980’lerde toplumun yüzde 90’u sağlık hizmetinden memnun iken, bugün 20 kat daha iyi verilmeye başlanmasına rağmen bu memnuniyet yüzde 80’lere düşmüştür.”

Prof.Dr.Bengisu, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın cesedinin çürümemesini de, cesede uygulanan kimyasal maddeden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

 

SURİYE’DE REJİM GİDECEK

Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan da, aylardan beri gündemdeki yerini koruyan Suriye konusuna değindi. Dünyanın Suriye sorununda ahlaki yükümlülüklerini yerine getirmediğini bildiren Özcan, Türkiye’nin burada yalnızlaştırılmak istendiğini savundu. Türkiye’nin bazı hususlarda geç refleks vermiş olabileceğini ancak genel olarak doğru bir politika uyguladığını anlatan Özcan, şöyle devam etti: “Suriye’de bir milyon ev yıkıldı. Haklin 1/3’ü evsiz durumda. Bin okul, 200 cami yıkılmış. 300-400 kadın tecavüze uğramış. Böyle bir tablo karşısında rejimin kalması mümkün değil. Türkiye’nin de yanıbaşında cereyan eden bu olaylara seyirci kalması beklenemez.”

29.Dostlar Meclisi, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla sona erdi.

 

Söz konusu toplantıya Vali M. Selim Cebiroğlu, Vali Yusuf Yavaşcan, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Süleyman Ersöz, Emekli Hakim Faik Tarımcıoğlu, AK Parti MKYK üyesi Dr. Ömer Bolat, Yeni Şafak Gazetesi Genel Müdürü M. Ziya Gökalp, Kartal Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yiğit, İBB Enerji A.Ş. Genel Müdürü Adnan Çelik, İGDAŞ Gen. Müd. Yrd.Dr. Erdoğan Tozan, Darulaceze Müdürü Nevzat Bayhan, İhlas Kolej Gen. Müd. Yrd. İsmail Pala, İBB Başkan Danışmanları Hüseyin Öztürk ve Maşallah Taylan, Göngören Meclis Başkanı Hikmet Sırma, İSKİ Daire Başkanı Yusuf Tosun, işadamı Azmi Akbıyık ve yazarımız Müslüm Aktürk’ün de yer aldığı yaklaşık 100 davetli katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.