banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Döngeloğlu Şanlıurfalılarla Buluştu


Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eşi Turan Güvenç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ.Halil Mutlu, İl Müftüsü İhsan Açık, Dünya Tasavvuf Ulemaları Birliği Başkanı Dr. Seyyid Muhammed, Musul İlahiyat Fakültesi Dekanı Dr. Şeyh Faris Musulli, Irak Marifet Fakültesi Dekanı Dr.Mahmut Hüseyn, Dr. Kurra Müyesser Sabır, Dr. Rami Ubadi, Dr. Hüdeyfe El Vattar, Muhammed Said Mesut’un katıldığı etkinlikte Araştırmacı Yazar Ömer Döngeloğlu aşurenin önemine ilişkin sohbet gerçekleştirdi.

Aşure’nin manası, geçmişten günümüze süre gelen geleneği ve Peygamber Efendimiz Hz Muhammet(S.A.S)’in aşureye bakışı ve diğer İslami konularda aktaran Ömer Döngeloğlu ‘Kerbala Olayı’nı anlattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Urfa’ya geldiğini ve Urfa’da olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu ifade eden Döngeloğlu, Urfa’nın Mekke kokan kadim bir kent olduğunu söyledi. Döngeloğlu, Başkan Güvenç’e nazik davetinden dolayı teşekkür etti.
Başkan Güvenç, Daveti kırmayarak kente gelen Ömer Döngeloğlu’na ve Grup Dergah’a teşekkür ederek, Muharrem ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Şanlıurfa’ya gelen Araştırmacı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonu’nda programa katılanlara etkinlik sonrası aşure ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.