banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Muş Müftülüğü 2014-2015 eğitim öğretim döneminin başlaması sebebiyle Muş İl ve ilçe Kur'an Kursu öğreticileri ile Merkez Cami görevlileriyle “Rehberlik ve motivasyon’’ konulu toplantı yaptı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Uzmanı Ömer Faruk Aslan, din hizmetlerinin mesai saatlerinin içine sığmayacak kadar geniş ve önemli olduğuna dikkat çekti.

Muş, Gençlik ve Spor Merkezinin Konferans Salonunda düzenlenen toplantı, Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Programa Muş İl Müftüsü Recep Uzun, Cami İmam Hatipleri ile Kur’an Kursu hocaları katıldı.

Toplantıda Muş’taki Kuran Kurslarının çalışmaları hakkında konuşan Muş İl Müftüsü Recep Uzun, Kur’an Kurslarında ders alan öğrencileri içerisinde yediden yetmişe her yaş grubundan kişiler olduğunu dikkat çekti.

"Bu, memleketimizin yıllardır özlediği bir manzaraydı”

Muşta gerçekleşen çalışmaların Kuran Kursları öğretmenlerinin gayretleri sonucunda oluştuğunun altını çizen Uzun; "Bu, memleketimizin yıllardır özlediği bir manzaraydı. Bu manzara inşallah sizin gayretlerinizle daha güzelleşecek. Maddeten hizmetlerinizin karşılığını veremiyoruz. Ne verilirse size layıktır ama Allah (cc) zaten hizmetlerinizin karşılığını verecek.’’ dedi.

“Bizler kalp, gönül, akıl ve duygulara hitap ediyoruz”

İnsan hayatında 2 tür imarın olduğunu vurgulayan Diyanet işleri uzmanı Ömer Faruk Aslan,  bunların birinin maddi, diğerinin ise manevi imar olduğuna dikkat çekti.

Manevi imarın maddi imardan daha mühim olduğunun altını çizen Aslan; "Bizler maddi imarların, içerisinde manevi imarı gerçekleştiriyoruz. Maddi imar, çimentodan, kiremitten, tuğladan, vs. ibarettir. Manevi imarın unsurları ise bunların ötesinde, kalptir gönüldür, akıl ve duygulardır. İşte bizler kalp, gönül, akıl ve duygulara hitap ediyoruz. Bu unsurlarla meşgulüz’’ dedi.

“Din hizmeti mesai saatine sığmaz’’

Din eğitimi hizmetlerinin kutlu bir hizmet olduğunu vurgulayan Aslan; “Din hizmetleri, Mesai saatlerinin içine sığmayacak bir hizmettir. Bizler din hizmeti ve eğitim hizmeti veriyoruz ve bu hizmetler mesai saatlerinin içine sığmayacak kadar geniş ve önemli hizmetlerdir. İnşallah Allah (cc)’ın bizleri istihdam ettiği işi layıkıyla yerine getiririz de Allah’ın sevdiği kulları arasına gireriz’’ şeklinde konuştu.

Program, katılımcılara eğitim konusunda teknik bilgilerin verilmesinin ardından sona erdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.