banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

GAZİANTEP- Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, bir restoranda düzenlenen “Cami ve Gençlik” temalı etkinliğe, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın “Cami ve Gençlik” teması kapsamında kutlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Müftü Şahin, çocukları ve gençleri geleceğe çok iyi hazırlamak gerektiğini söyledi.

Din görevlilerinin önemli bir görevi üstlendiklerini belirten Şahin, “Biz öyle bir inançtan öyle bir medeniyetten geliyoruz ki, ‘bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyor. Çin’de de olsa, gidin alın diyor. Kaynak aslında bize çok net bir şekilde derman ve çareyi veriyor. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’nin her satırını aslında özümseyerek gereğini yapsak, bugün bu gözyaşı, kaos, bu savaş niye var bütün bu soruların cevabını buluruz. Bunun için bütün dünya gayret ediyorsa, ama bu gayretin yanında en zenginle en yoksul arasındaki makas artıyorsa, gözyaşı bitmiyorsa, savaş bitmiyorsa, nefis mücadelesi kazanıyorsa, o zaman bir şeyler eksik gidiyor. O zaman hepimizin devlet, toplum ve birey olarak kendimizi hesaba çekmeliyiz.” dedi.


Bugün pek çok kişinin toplumsal sorunlar ile şiddetten bahsettiğini belirten Şahin, “Sevgi ve barış dini İslam dininin koyduğu ölçülerin yerine getirilmesi halinde, bu tarz sorunlar ortadan kalkacaktır. Gençlere İslam dininin özünün çok iyi öğretilmesi gerekir. Bizden daha iyi bir dünya, ülke ve şehirde yaşayabilmeleri için bu duyguları güçlendirmemiz gerekiyor. Eğer biz bu boşlukları doldurmazsak gençlerimizi başkaları dolduruyor. Bakın kısa zaman önce ülkemiz genelinde yaşadığımız olaylar buna örnektir.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda din görevlilerine de seslenen Şahin, “Göç alan ve çok sayıda Suriyeli mülteciyi barındıran Gaziantep’te, birilerinin kutuplaştırarak, kardeşlik ortamını bozmaya çalışıyor. Bu noktada din görevlilerine çok önemli görevler düşmektedir.”  dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.