banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Dergah'ta Sakal-ı Şerif bereketi

Şanlıurfa’da, Kadir Gecesi nedeniyle sabah namazı çıkışında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen binlerce kişi “Sakal-ı Şerif’i” ziyaret ettiler.

 

Kutsal emaneti biran önce görmek için yüzlerce metre uzunluğunda kuyruk oluşturuldu.

 

Kadir Gecesi nedeniyle Sakal-ı Şerif, erkekler için Dergah ile Peygamberler ve Hazreti İbrahim Peygamber Camii’nde, kadınlar için de Çarhoğlu Camii’nde ziyarete açıldı.

 

En yoğun kalabalık ise kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl ile Hazreti İbrahim’in doğduğu mağaranın bulunduğu Dergah Camii’nde yaşandı.

 

Sahurun ardından sabah namazını kılıp, ardından camiye gelen binlerce kişi, kutsal emaneti görebilmek için karanlık havada uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Sıraya giren vatandaşlar, cami görevlisinin elinde tuttuğu Sakal-ı Şerif’i görüp, öpmeye çalıştı. Uzun kuyruk oluşan cami avlusunda birçok kişi ise, cep telefonu ile Sakal-ı Şerif‘in fotoğrafını çekti. Bazı vatandaşların Sakal-ı Şerif‘i görünce tekbir ve salavat getirdiği, bazılarının ise gözyaşı döktüğü görüldü.

 

Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan Çarhoğlu Camii’nde de yüzlerce kadın uzun bekleyişin ardından kutsal emaneti görüp, öpme imkanı buldu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.