banner2
Öne Çıkanlar Gabon Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Dumankaya Haliliye Çulcuoğlu restaurant

Demokrasi Oyununu 1500 Kişi İzledi

Senaryosu ve yönetmenliği Ressam Muharrem Çelike ait olan demokrasi adlı oyuna öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gosterdi. Şair abdi ilköğretim okulu yavru kurt izcileri tarafından sergilenen oyun profosyonel oyunculara taş çıkarttı.

3 gün gibi kısa bir süre içerisinde hazırlanan oyun okul bahçesinde öğrenci ve veliler tarafından büyük beğeni kazandı. söz konusu olan oyunda töre, kadınların eğitimsizliği, küçük yaşta evlilikler  eleştiriliyor cumhuriyet yönetimiyle beraber ülkemizde ki demokratik haklar övülüyor bunlardan kadınların seçme ve seçilme hakkı için ağa ve adetlere karşı verilen mücadele  neticesinde de elde edilen başarı oyunda anlatılıyor. rekabet içerisinde kadınların ağa ve adamlarına karşı yürüttürdüğü çekişmenin sonucu kadınların elde ettiği başarı ile oyun sonuçlanıyor.

 cumhuriyet fazilettir, yaşasın demokrasi, yaşasın insan hakları, yaşasın özgürlükler sloganlarının karşıtları ise  yaşasın ağa, yaşasın sino, yaşasın saltanat gibi atmosferle oyuncular adeta hayatın gerçekleriyle karıştırırcasına tatlı bie yarışa girmesi oyunun beğenilmesine sebep oldu. 8 dakikalık oyun 80 yılın demokrasi mücadelesinin mesajlarını net bir şekilde verdiğini dile getiren ressam muharrem çelik; “amacım öğrencilerimizi eğlendirerek eğitmektir onlar gelecekte birer yönetici olacaklarından dolayı demokrasi konusunda bilgili olmasını sağlamak olduğunu vurguladı. cumhuriyet bayramı münasebetiyle okulda sergilenen oyun amacına ulaştığı için üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmenın mutluluğunun içerisindeyim diye görüşlerini anlatan çelik bu anlamda  “okul müdürü bekir avur beye ve yardımcılarına verdikleri olanaklardan dolayı teşekkür ederim diye görüşlerini bildirdi. demokrasi adlı oyunun üzerinde daha da çalışacağını söyleyen ressam çelik bu oyunu başka yerlerde de sergileyeceğini vurguladı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.