banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

CEMEVİ İNŞAATINA YARDIM KARARI ONAYLANDI
Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şube Başkanı Kemal Atalar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Valiliği’nden edindikleri bilgiye göre, İl Genel Meclisi tarafından alınan Cemevi ve Kültür Merkezi İnşaatı için yardım kararının 9 Nisan 2012 tarihinde onaylandığını belirtti.

Bu kararı onaylamasından dolayı Şanlıurfa Valiliğine teşekkürlerini sunan Kemal Atalar, “Fakat onaylanan 70 Bin TL’lik ayni yardımın kullanılabilmesi için biran önce serbest bırakılması hususunda ilgili mercilere talimat verilmesini istiyoruz” dedi.

Atalar, ayrıca yapılacak yardımın nakdi para yardımı olmadığını, inşaat için alınacak malzemelere icabetten yapıldığını kaydetti.


Cemevi inşaatı devam ediyor

Sırrın Mahallesi’nde yapımı devam eden, Alevi vatandaşların ibadet edeceği Cemevi İnşaatı’nda çalışmalar devam ediyor. Dernek tarafından toplanan aidat ve bağışlarla temeli atılan Cemevi İnşaatı, 2 bin 96 metrekarelik arsa üzerine 750 metre kullanım alanı içinde bulunuyor. 3 kattan oluşacak olan cemevinde; morg, cenaze hizmetleri, ibadethane, misafirhane, aşevi, dernek binası ve konferans salonunun bulunduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.