banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Camilere işaret dili uygulaması geliyor

Gaziantep’te uygulanacak yeni proje kapsamında, işitme engelli vatandaşlar için camilerde Cuma ile Bayram günlerinde işaret dili ile vaaz verilecek.

Gaziantep’te camilerin erişebilir hale gelmesi için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini aktaran Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, bu doğrultuda engellilere en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Toplumun her bireyi gibi işitme engellilerin de camilerde cemaat ile namaz kılma hakkının bulunduğunu, ancak camilerde işaret dili uygulaması olmamasından dolayı engellilerin sıkıntı yaşadığını ifade eden Çelebi, “Engellerin kaldırılması konusunda yapmış olduğumuz çalışmada, önemli bir konu kararlaştırdık. Camilerde işaret dili olmamasından dolayı işitme engelli kardeşlerimiz ibadetlerini yerine getiremiyordu. Yapmış olduğumuz araştırmada Türkiye genelinde böyle bir uygulamanın yaygın olmadığını fark ettik. Sadece Eskişehir’de bir camide uygulandığını biliyoruz. Gaziantep’te camilere işaret dili uygulaması getirmek istiyoruz.” dedi.

Bu konuda çalışmalarının başladığını ifade eden Çelebi, “Bedensel ve görme engelli kardeşlerimiz camilere gittikleri zaman, imama uyabiliyor. Ancak işitme engelli kardeşlerimiz de duyma bozukluğu olduğu için imama uyma şansı olmuyor. Hedefimiz Gaziantep’te bir ilki başlatıp, bu uygulamayı getirmek. Belki günlük vakit namazlarda bu uygulama biraz sıkıntılı olacak ama özellikle Cuma ve Bayram namazlarında işaret dili uygulamasına geçilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca merkezde bulunan 6 caminin giriş merdivenleri ile içeride namaz kılınan bölümlerin düzenlenerek engellilere uygun hale getirileceği belirtildi. Bu doğrultuda Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin çalışmalara hemen başlayacağı bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.