Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_7cdq60t897m1akfmdtu6ebrbi6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Çağlayan'ın minik öğrencilerinden kan bağışı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Çağlayan'ın minik öğrencilerinden kan bağışı

Kızılay haftasında Çağlayan İlkokulu 3.sınıfların organizatörlüğünde Kızılay’a kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyaya personeller, öğretmenler, veliler ve destek olmak isteyen Şanlıurfa halkı katıldı.

Bir ünite kanın 3 kişinin hayatını kurtarabileceğini belirten Kızılay Şanlıurfa şubesi doktoru Zahide Yazar velilerin ve öğrencilerin teveccühte bulunmalarının çok anlamlı olduğunu, sağlıklı her inansın ortalama 3-4 ayda bir kan vermesinin sağlık açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Özel Çağlayan İlkokulu 3.sınıf öğretmenlerinin organizatörlüğünde gerçekleşen Kızılay’a kan bağışı 3 kişinin hayatını kurtarabilir kampanyasında 34 ünite kan toplanmış oldu. 16 kişinin kan seviyesinin yetersizliğinden dolayı kan bağışı gerçekleştirilemedi. 7 kişinin ise son bir hafta da aldıkları antibiyotikten dolayı kan vermelerinin sakıncalı olduğu belirtildi.

Öğrencilerin aileleriyle birlikte gelip kan bağış kampanyasına katılmak istemeleri Kızılay yetkililerini çok memnun ettiği gözlendi. Öğrencilerden Emircan ile Mısra Eren annesi ve babasıyla birlikte kan bağışına gelen aile olmuştur. Bunu gören hemşire Özlem Hanım öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Bağışçılara ve öğrencilere maden suyu ile kek ikram edildi.

Özel Çağlayan İlkokulu ve Ortaokulu müdürü Mustafa Üsküplü, “Kan bağışı kampanyası düzenleyerek ihtiyacı olan insanlara yardım etmek bizim görevimiz. Bu görevi yerine getirirken bizlere destek olan velilerimize, öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ediyorum. Bayram havası içerisinde geçen kampanyamızı 2. yarıyıl tekrar düzenlemek istiyoruz. Biliyoruz ki kan veren sıhhat bulur. Bir damla kanın ne kadar önemli olduğunu biliyor ve kampanyaya destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.