banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Çağlayan okulunda aşure yarışması

Çağlayan Okulları milli ve manevi günlerimizden Aşure Gününü geleneksel hale getirilen Aşure Ziyafetleriyle kutladı.
Aşure günü etkinlikleri çerçevesinde bu yıl veliler arasında aşure yarışması yapıldı. Birbirinden güzel aşurelerin yapıldığı yarışmada üç veli birinciliği elde etti: Çiğdem YILDIRIM, MELDA ZANBAL ve Berna BADILLI 1.liği kazanan isimler oldu. Birbirinden güzel lezzetlerin yarıştığı Aşure yarışmasında dereceye giren aşureleri değerlendirmede jüri zorlandı. Dereceye giren velilere “Çağlayan Aşure Yarışması” yazılı önlük hediye edildi.
Çağlayan Okullarında geleneksel hale getirilen aşure günü ziyafetlerine okulöğrencilerine öğle yemeğinde aşure ikram edilmesiyle başlandı. Bir hafta boyunca başta Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olmak üzere pek çok kuruma ve kardeş okullara 10.000 ‘e yakın aşure dağıtıldı.
Özel Çağlayan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa ÜSKÜPLÜ "Geleneksel hale getirdiğimiz aşure günü etkinlikleri çerçevesinde bu yıl velilerimiz arasında aşure yarışması yaptık. Aşure dağıtımıyla öğrenci, veli ve okul çevresinde yer alan iş yerlerinde aşure gününe farkındalık oluşturulmuş olundu. Aşure çok güzel bir tatlı. Birlik, beraberlik ve kardeşliği sembolize eder. Farklı renk ve tada sahip pek çok meyve , sebze bir araya gelerek muhteşem bir tat oluşturuyorlar. Eğer toplum olarak farklılıklarımıza rağmen kendi aramızda güzel bir ahenk içinde birlikte yaşamayı başarabilirsek bütün dünya insanlığına Anadolu topraklarından sevgi, saygı, barış, kardeşlik, fedakarlık, cömertlik, hoşgörü gibi “Aşure” tadında muhteşem bir ziyafet vermiş olacağız. Etkinliği düzenleyen Okul-Aile birliği ve yarışmaya katılıp dereceye giren tüm velilerimize tebrik ve teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.