banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Bülbüller taç taktılar

Şanlıurfa Müftülüğüne bağlı Fatih Kız Kur’an kursundan mezun olup hıfzını tamamlayarak hafız olan 16 öğrencinin taç giyme (hafızlık merasimi) programına Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ve çok hafız kızların aileleri katıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasınıŞanlıurfa müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz yaptı. Konuşmasında Kur’an kursları ve hafızlığın öneminden bahsetti.

 

ŞanlıurfaMüftüsü Ramazan Tahiroğlu konuşmasında; “Böyle mübarek üç ayların içerisinde Ramazan’ı şerifin arefesinde davetimize icabet ederek ilimize ziyaret eden Sayın Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz’a hoş geldiniz; hafızlık kolay değildir. Onların hafız olması için sürekli dinleyen, yetiştiren hocalarımızın işi daha da zor.bu zoru başararak bu gün hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizi ve hafızlığını tamamlatan fedakar öğreticilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Programda konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, kız öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçenleri tebrik ederek, kızların Kur'an kurslarına daha çok ilgi gösterdiğini belirtti. Ailenin temel taşının anneler olduğunu, iyi eğitim almış ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmiş annelerin yetiştireceği nesillerin de çok daha farklı olacağını anlatan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü; ''Belki bizim bugüne kadar çok ihmal ettiğimiz bir alandı kız çocuklarımız ve kurslarımız. İftiharla söyleyebiliriz ki son yıllarda kız Kur'an kursu öğrencilerimizin ve hafızalarımızın sayısı erkeklerin sayısını aşmış durumdadır. Bu benim için çok anlamlı. Kızlarımız için tebriğe şayan, erkeklerimiz için ise düşündürücüdür. Bu kızlarımızın atak ve çalışkan oluşunu gösteriyor. Kızlarımızın Kur'an'a ilgisi görülürken öbür taraftan erkek çocuklarımızın bu konuda biraz zaaf gösterdiği ortaya çıkıyor. Erkek Kur'an kurslarımızın sayısı da öğrencisi de artmalıdır. Bunun için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Kur'an hepimizin Kur'an-ı, sadece kızlarımıza emanet kalırsa, kızlarımıza haksızlık etmiş oluruz. Erkekler de görevlerini yapmamış olur.'' Dedi.

 

Başkan Yardımcısı Yılmaz konuşmasını bitirdikten sonra İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ile birlikte Fatih Kız Kur’an kursunda hıfzını tamamlayarak hafız olan 16 öğrenciye altın, Kur'an-ı kerim ve İslam İlmihali hediye edildi. Ayrıca programda öğrenciler tarafından hazırlanan ilahi, kaside,naat ve şiir dinletisi ile İl müftülüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izleyicilere manevi dakikalar yaşattı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.