banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Bitlis'te 'Özgüven, Azim ve Çalışkanlık' semineri verildi

Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Özgüven, Azim ve Çalışkanlık” konulu değerler eğitimi semineri yapıldı. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen seminere çok sayıda öğrenci katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünün okullarda başlattığı ve her ay farklı bir değerin işlendiği değerler eğitiminde bu ay “Özgüven, Azim ve Çalışkanlık” konusunun ele alındığı seminer, eski İstanbul Milletvekilli görme özürlü Lokman Ayva tarafından verildi.

Ayva, seminerde hayata başarılı olmanın en önemli etkenlerin özgüven, azim ve çalışkanlık olduğunu söyledi. Kendisinin de görme özürlü olmasına rağmen azimle çok şeyleri başardığını hatırlatan Ayva, hayatında yaşadıkları anılarını öğrencilerle paylaştı. Ayva, öğrencilere sık sık sorular sorarak onları düşündürmeye ve kendilerine özgüven duymaya yöneltmeye çalıştı.

Yapılan seminerler hakkında açıklamada bulunan okul müdürü Metin Balkaya, diğer okullarda olduğu gibi kendi okullarında da her ay farklı bir değerler eğitiminin işlendiğini söyledi.

Baklaya, “Bu kapsamda bu ay Lokman Ayva, çocuklarımıza rol model olmak için gelerek seminer verdi. Hayata yaşadıklarını çocuklara aktarıyor. Her ay farklı bir değerin getirilmesi bu projenin bir aşamasıdır. Bütün okullarımızda tiyatro, şiir yarışması, kompozisyon yarışmaları, karikatür yarışmaları ve çeşitli resim yarışmalarıyla devam edecek.” dedi.

“Amacımız çocukları belli bir seviyeye çıkarmaktır.” diyen Balkaya, “Özellikle imam hatip lisesi olarak da bizim imam hatip kültürünü oluşturmak en büyük amacımızdır. Eğer bir insan ahlaki yönüyle gelişmemişse ne yaparsanız yapın onu belli bir noktaya taşıyamazsınız. Onun için bu değerler bizim için çok önemlidir.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.