banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

BİROY, telif alınamayan yaklaşık 2 bin filmin televizyonlarda yayınlanmasının durdurulması için harekete geçti.

BİROY, telif alınamayan yaklaşık 2 bin filmin televizyonlarda yayınlanmasının durdurulması için harekete geçti.

Yeşilçamın yıldızları, Yeşilçam uyanıyor sloganıyla harekete geçerek yasal haklarını Sinema Oyuncuları Meslek Birliği BİROYa devretti.

BİROY, sanatçılar adına, telif alamadıkları yaklaşık 2 bin filmin televizyonlarda yayınlanmasının durdurulması için, perşembe günü başvuruda bulunacak. Dava kazanılırsa Türk sinema tarihinden sayısız film, oyunculara telif ödenmediği için yayınlanamayacak.

BİROYa haklarını devreden sanatçılar arasında Halil Ergün, Kadir İnanır, Nur Sürer, Aytaç Arman, Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Uğur Polat, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Özkan Uğur gibi isimler var. BİROY, 1995 öncesi çekilmiş ve hakları yapımcılarda olan yaklaşık 2 bin sinema filminde rol alan sanatçıların haklarını takip edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.