banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Birecik İmam Hatipliler İftarda buluştular

Şanlıurfa Valisi Celalettin GÜVENÇ, Birecik Kaymakamı Oktay ERDOĞAN, Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet PALA, Ak-Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mazhar BAĞLI, kurum amirleri,  İmam-Hatip Lisesi’nin eski idareci ve öğretmenleri, kurucuları, mezunları, mensupları, öğrencileri ve gönül dostlarının katıldığı program, 2012 mezunlarından Ziyaeddin OĞUZ’un Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Birecik Müftüsü Mekki SOLMAZ’ın yaptığı yemek duasının ardından BİL-İMDER Başkanı Abdurrahman ABDULLAH açılış konuşması yaptı. Dernek başkanı, konuşmasında temelinden bugüne gelene kadar İmam-Hatip Lisesi’nin tarihinde emeği geçen birçok gönül dostunu zikrederek vefat etmiş olanları rahmet, hayattakileri ise sıhhat ve selamet dualarıyla andı. Yeni eğitim-öğretim sistemi ile İmam-Hatip Liselerinin önünün açılmasında emeği geçen başta Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere bütün devlet adamı ve idarecilerimize teşekkür etti. Birecik Kaymakamı Oktay ERDOĞAN ve Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı da selamlama konuşmaları yaptılar.  Yoğun programları nedeniyle iftara katılamayan Şanlıurfa milletvekillerinin, Çalışma ve Sosyal Güv. Bakanı Faruk ÇELİK’in ve Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in göndermiş oldukları tebrik ve teşekkür mesajları okundu.
Şanlıurfa Valisi Celalettin GÜVENÇ ise yaptığı konuşmada, iftar programında emeği geçen herkese teşekkür ederek, ülkenin birlik ve beraberliğine katkıda bulunan İmam-Hatip Lisesi’nin bu ülkenin tarihinde çok büyük bir misyon icra ettiğini vurguladı; İmam-Hatip’in orta kısmı için Birecik merkezde ihtiyaç duyulan binanın temini için elinden gelen hiçbir yardımı esirgemeyeceği sözünü verdi. Konuşmaların ardından cemaatle kılınan akşam namazı akabinde programa katılan davetliler çay servisi eşliğinde hasret giderdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.