banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Birecik Fen Lisesi Açılıyor

Birecik İlçe Kaymakamı Ozan BALCI, Birecik TOKİ bölgesinde inşaatı devam eden hizmet binasının 2010–2011 eğitim öğretim yılında Fen Lisesi olarak eğitime açılacağının müjdesini verdi.

Türkiye'de 80 il ve 3 İlçede eğitim veren Fen Liselerinin sınavla öğrenci aldıklarını ifade eden İlçe Kaymakamı BALCI, bu okulların fen bilimleri alanında öğrencileri nitelikli bir şekilde yükseköğrenime hazırlamayı ve bu alanlarda bilim adamı yetiştirmeyi amaç edindiğini vurguladı.

Yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi ve öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamayı amaçlayan Fen Liselerinde sınıflarda en fazla 24'er öğrencinin eğitim alabileceğini belirten İlçe Kaymakamı Balcı, bunun öğretmenlerin öğrencilerle bire bir ilgilenerek daha verimli bir eğitim sürecine olanak verileceğini söyledi.

            Fen Liselerinde görev alan öğretmenlerin tecrübeli ve branşlarında uzman kadrolardan oluştuğunu ifade eden Birecik  İlçe Kaymakamı,  bölgede yeni açılacak olan öğrenci yurdunda da 100 kız ve 100 erkek öğrencinin yatılı olarak eğitim alabileceğini dile getirerek Güneydoğu Anadolu Bölgesinde İlçe Merkezinde eğitim veren ilk Fen Lisesinin İlçemizde açılmasının öğrencilerimiz için büyük bir avantaj olduğunu ifade etti.

Okulun tüm İlçeye  hayırlı olmasını dileyen İlçe Kaymakamı Ozan Balcı; İlçemizde bu yıl eğitim vermeye başlayacak Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesinin yanı sıra okul sayısının arttırılmasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.