banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Belediye Şanlıurfalıları sanatla tanıştırıyor

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından finanse edilen Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Şanlıurfa Belediyesi tarafından yürütülen “SODES Gezici Sanat Etkinlikleri” projesi kapsamında kentin muhtelif semtlerinde yapılan etkilikleri yaklaşık 43 bin kişi izledi.

 

Proje kapsamında alınan ses ve görüntü sistemleri etkinliklere renk katarken, 55 sanatsal ve kültürel etkinlik düzenlendi. “Gezici Sanat Sahnesi”nin kullanıldığı etkinlikler Dergâh Platosu ve kentin muhtelif 18 mahallesinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında ayrıca Fatih Sultan Mehmet(Kasaptaşı) Parkı’nda Açık Hava Yazlık sinema’da 9 film ve 32 matine gerçekleşmiştir. Yazlık sinemada film izleyen vatandaşlar ikamet ettikleri mahallelerden otobüslerle alınarak sinema alanına getirilmiş ve film bitiminde ise evlerine bırakılmıştır. Yazlık sinema sezonu boyunca Newyork’da Beş Minare, Çok mu Komik, Adalet Oyunu, Panda Sihirli Yol, Kırmızı Başlıklı Kız, Çakal, / Avlu, Hop Dedik Deli Dumrul, Şenlikneme filmleri gösterilmiştir. Yazlık sinema film gösterimlerinde çocuklarda unutulmayarak animasyon filmleri gösterimi yapıldı. Sinema etkinlikleri içersinde en çok izleyici toplayan filmler Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği “Newyork’da Beş Minare, Animasyon Filmleri Panda Sihirli Yol, Kırmızı Başlık Kız ve Şenlikneme” filmleri oldu.

 

Yapılan diğer etkinlikler müzik, sıra gecesi programı, tiyatro, şiir dinletisi, tasavvuf konserleri, halk oyunları gösterileri, Karagöz Hacivat olmak üzere çeşitli aktiviteler 4 ay boyunca sergilenmiştir.

 

Ramazan ayı boyunca Dergah Platoda sahnelenen semazen gösterileri, ilahi konserleri ve Kuran-i Kerim Ziyafeti v.b etkinliklere  Şanlıurfa halkı yoğun ilgi göstermiştir. 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.