banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Batmanlı genç dama turnuvasında dünya ikincisi oldu

Aydın’ın Nazilli ilçesi Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Nazilli 4. Uluslararası Dama Turnuvası’nda Türkiye’nin her ili ile Azerbaycan’dan gelen toplamda 140 dama sporcusunun katıldığı dama yarışmasında, Batmanlı 15 yaşındaki Ozan Çakmak, dereceye girerek dünya ikincisi olurken, Batman’dan Avni Kara ise üçüncülüğü kazandı.

Batman Dama Severler Derneği üyeleri, daha öncede katıldıkları birçok dama turnuvasında dereceler alarak, birçok kupayı derneğe kazandırdılar.

Batman Dama Severler Derneği Başkanı İsmet Koç, yaptığı açıklamada, amaçlarının damanın ülkede gelişimine ve tanıtımına katkı sağlamak olduğunu belirterek, “Nazilli 4. Uluslararası Dama Turnuvası’na katıldık. Derneğimize ikincilik ve üçüncülük kupasına kazandırdık. Hedefimizi birincilik kupasını getirmektir. Daha öncede yapılan turnuvalarda derneğimize çok sayıda kupalar kazandırmıştık.” dedi.

Nazilli ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Dama Turnuvası’nda dereceye girerek, dünya ikincisi olan Ozan Çakmak, “Hedefim dünya birincisi olmaktır. Hollanda’ya, Lübnan’a, Kuveyt’e, Avrupa’ya davet edildim. Maddi durumdan dolayı gidemiyorum, Valilikten ve yetkililerden bize sahip çıkmasını istiyorum. Hedefimiz Batman’ı dünyaya duyurmak ve damayı bir spor haline getirmektir.” ifadelerini kullandı.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.