banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon Ağaoğlu Ukra Özyurtlar

Batıya Doğru Akan Nehir Fotoğraf Sergisi Açıldı

22-24 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak olan serginin açılışına, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Şimşek ve beraberindeki hocalar, bazı STK Temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.
FAKIBABA: “MEDENİYET GÖBEKLİTEPE’DEN BATIYA AKMIŞTIR”
Serginin açılışında konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’nın dünya kamuoyunda tarihi ve turistik önemine dikkat çekerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Fakıbaba, “Şanlıurfa’nın geleceğini göreve geldiğim günlerde yalnızca kafamda düşünüyordum şimdi ise bağıra bağıra haykırıyorum. Şanlıurfa’da yaşamak, Urfalı olmak şanstır. Tabii ki diğer ülkelerde ve kentlerde yaşamakta zengiliktir ancak Şanlıurfa’ya baktığınızda bir medeniyet batıya akıyor. Nerden mi akıyor? Göbeklitepe’den. Yanı medeniyet Urfa’dan Batıya gidiyor. Yüce Allah, Şanlıurfa’ya bol bereketli topraklar vermiş. Bir güneş vermiş ki, bu bol bereketli topraklar suyla buluşmuş, ortaya GAP Projesi çıkmış. Başka ne vermiş tarih ve turizm vermiş. Burası da Göbeklitepe. Bunun yanı sıra Urfa, Hz. İbrahim Peygamber’in doğup büyüdüğü bir kent. Eyüp Peygamberin çile çektiği bir şehir. Şanlıurfa inanç merkezi olduğu halde bugüne kadar birilerinin ilgisini çekmemiş olabilir ancak Şanlıurfa’nın önümüzdeki 5 yılda bu kulvarda önemli ölçüde mesafe kat edeceği inancındayım” dedi.
Göbeklitepe’nin dünya kamuoyunda önemine değinen Fakıbaba, “Hollwood yıldızı Megan Fox’a sormuşlar. Nereyi görmek istiyorsun? Göbeklitepe demiş. Bakın Göbeklitepe bu konuda bize çok büyük bir şans vermiş oldu. Bu yüzden böyle bir kentin belediye başkanı olduğum için heyecanlıyım. Her sabah bu heyecanla uyanıyorum. Kentin geleceği konusunda beynimi yoruyorum. Sadece kenti fiziki anlamda düşünmüyoruz. Sosyal anlamda da bu kente neler sağlayabiliriz bunun hesabını yapıyoruz. Şanlıurfa’dan insanlara kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü anlatmalıyız. Bu konuda bizlere yardımcı olan Bahçeşehir Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
-“BATIYA DOĞRU AKAN NEHİR” FOTOĞRAF SERGİSİ
Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) tarafından, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Batıya Doğru Akan Nehir’ medeniyet belgeseli, dünya kamuoyunun dikkatini uygarlığın gerçek doğum yeri olan Mezopotamya’ya çekiyor.
Verimli Mezopotamya ve Anadolu topraklarında başlayan insanlığın uzun medeniyet yolculuğu yaklaşık on iki bin yıl öncesine uzanıyor. “Batıya Doğru Akan Nehir” medeniyet belgeseli, bu uzun yolculuğu ilk kez dengeli ve objektif bir bakış açısıyla anlatıyor.    Dünya kamuoyunun dikkatini uygarlığın gerçek doğum yerine, yani Orta Doğu’daki iki nehrin arasına, Mezopotamya’ya çevirmeyi amaçlayan “Batıya Doğru Akan Nehir” Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) tarafından, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin katkılarıyla hazırlandı.
Çekimlerine iki yıl önce başlanan “Batıya Doğru Akan Nehir”  belgeseli için 16 ülkede çekim yapıldı, 200 civarında bilim ve düşünce insanından görüşler alındı ve en gelişmiş bilgisayar grafikleri bir araya getirilerek eski çağların şehirleri ve eserleri dramalar ile tekrar canlandırıldı. Her biri 45 dakikalık 20 bölümden oluşan belgeselin uzun ve kısa olmak üzere iki versiyonu bulunuyor.
Uluslararası fikir önderleri tarafından ‘medeniyet üzerine çekilmiş en kapsamlı belgesel’ olarak nitelendirilen proje, 11 Eylül saldırılarından sonra dünyaya yayılan Doğu ve İslam düşmanlığına karşı, insanlığı daha dengeli bir bakış açısıyla buluşturmak için hayata geçirildi. “Batıya Doğru Akan Nehir”  bir barış belgeli olmayı amaçlıyor.

Untitled ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.