banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Bakan Arınç, Göbeklitepe'yi Gezdi


 

Şanlıurfa Valiliği ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği “20.Yerel Medya Eğitim Semineri” için Şanlıurfa’ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Göbeklitepe’yi ve Sipahi Pazarını gezip, esnafları ziyaret etti.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın gezdirdiği Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öncelikle 11 bin 500 yıllık tarihi ile dünyanın ilk yerleşim yeri olan Göbeklitepe’yi gezdi. Bülent Arınç’a gezi sırasında Göbeklitepeyle ilgili bilgileri Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Şanlıurfa Müzesi Müdürü Müslüm Ercan verdi. Arınç’a gezisi boyunca Vali Nuri Okutan’ın yanı sıra, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Seyit Eyüpoğlu, Müfit Yetkin ve Zülfikar İzol da eşlik etti.

 

Göbekliketepe’de kendisine ikram edilen ayranı içen Bakan Arınç, TRT’nin yeni yayın döneminde yayımlamak üzere 3 bölümlük bir Göbeklitepe Belgeseli çektiğini söyledi. 1 yıl süren çekimin ardından hazırlanan belgeselin Şanlıurfa’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirten Bakan Arınç, belgeselin TRT, TRT Şeş ve TRT Belgesel kanallarında yayımlanacağını bildirdi.

 

Göbeklitepe’den sonra Haşimiye Meydanında bulunan bir çay ocağında duran Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve beraberindekiler burada çay içip, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

 

Sipahi Pazarı’nı gezip esnafın sattığı ürünleri inceleyen Bakan Arınç, Balıklıgöl’e doğru yol boyunda bulunan esnaf ve vatandaşları selamlayıp sohbet etti.

 

Bu arada Bakan Bülent Arınç, öğle yemeğini yediği Harran Otel’de gazetecilerin sorularını da cevaplandırdığı bir basın toplantısı da düzenledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.