banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Avrupa'da Urfa Turizmi'nin Yeri

Avrupa’da Urfa Turizmi’nin Yeri konulu söyleşi, Şanlıurfa Belediyesi’nin ev sahipliğinde El Ruha Oteli’nde gerçekleştirildi.

      Şanlıurfa Belediyesi’nin davetlisi olarak Urfa’ya gelen Avrupa’daki Türk Parlamenterlerin katılımıyla düzenlenen söyleşide, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba davetlilere Şanlıurfa’yı anlattı.

     Söyleşi öncesinde ise Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd.Doç. Dr. Cihat Kürkçüoğlu tarafından davetlilere, her yönü ile Şanlıurfa’yı anlatan bir brifing verildi.

     Danimarka Milletvekili ve AB Milletvekili Adayı Hüseyin Araç, Almanya Milletvekili Prof. Dr. Hakkı Keksin, Almanya-Berlin Yeşiller Eyalet Milletvekili Bilkay Öney, Almanya Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Nebahat Güçlü, FDP Hür Demokrat Partisi Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Murat Kalmış, İşadamı Vural Öğer, Avusturya Milletvekili Şirvan Ekici, Gazeteci Zeynel Lüle ve Nebahat Uzun, Selahattin Dağdeviren, Andre Tiefuhr ve Swantje Hartmann’ın yer aldığı 12 kişilik heyetten oluşan Türk Asıllı Avrupalı Politikacılar ve gazetecilerin Şanlıurfa izlenimlerini aktardığı söyleşiye ilgi yoğun oldu.

     Hemen hemen tüm yönleri ile “Peygamber Şehri Şanlıurfa’”nın tarihi, turistik, kültürel özellikleri başta olmak üzere diğer sahip olduğu değerlere dikkat çekilen söyleşide, kentin Dünya gündemine taşınmasına ilişkin önemli kararlara varıldı.

     Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’nın Türkiye ve Dünya açısından önemli bir konuma sahip olduğunu ifade ederek, gerek halkın gerekse de yerel yönetimlerin Şanlıurfa’yı örnek bir şehir konumuna getirmek için birlik ve beraberlik içersinde olması gerektiği vurguladı.

    Başkan Fakıbaba, “Şanlıurfa Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra Dünyanın 4. inanç merkezidir. Şanlıurfa’nın sahip olduğu değerleri dünyaya tanıtmak, insanları bu coğrafya davet etmek, bu kentin layık olduğu yere ulaşmasında bence en önemli unsurların başında gelmektedir. Nitekim Urfa’yı görmeyenler Urfa’ya gelip gezdikten sonra Urfa hakkındaki ön yargılarını tamamen değiştiriyorlar. Şanlıurfa Belediyesi olarak, bu görevi yerine getirmek amacıyla Avrupa’nın en önemli ülkelerinde politikacı olarak görev yapan Parlamenterler grubunu ve beraberindeki gazetecileri kentimize davet ettik. Aralarında 3 yıl öncede Urfa’ya gelen konuklarımız var. Onlar bu kentteki değişimi fark edebiliyorlar. Onlarla 3 gün sürecek olan önemli geziler gerçekleştireceğiz. Bu geziler sonucunda onlara hiç görme imkânı bulamadıkları tarihi ve turistik mekânlarımızı gezdirip ve onların bölge hakkındaki ön yargılarını aşmalarına öncülük edeceğiz” dedi.

    Şanlıurfa’nın Türkiye ve Dünyaya tanıtımı konusunda her türlü organizasyonda yer almaya hazır olduklarını belirten Başkan Fakıbaba, “Bu şehri turizm kenti yapmalıyız. Bu konuda Sivil Toplum Kuruluşlarıyla iç içe bir yönetim sergiliyoruz. Umutluyuz çünkü bu kentin geleceğine yön verecek olan projelerimiz var” dedi.

   Şanlıurfa’nın Türkiye’deki yeni yapılanmasındaki yerini slayt eşliğinde anlatan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise Urfa’nın Türkiye’de özel bir konuma sahip olduğunu, çok farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, farklı dillerin konuşulduğu bütünleyici bir kent olduğuna dikkat çekti.

    Vali Okutan, “Peygamberler Şehri Urfa, Dünya’nın 4. inanç merkezi olarak bilinmektedir. Bu yüzden manevi bir atmosfere sahiptir. Coğrafi olmak üzere sosyo ve stratejik öneme sahip Urfa’yı Ortadoğu ile birlikte tanımlamak gerekir. Üretim gücü itibariyle büyük bir potansiyele sahip olan bu kentte tarım ise ayrı bir önem taşımaktadır. Bütün bu potansiyelleri eğitim ile güçlendirdiğimiz takdirde bu kent harekete geçecektir. Bu yüzden bu kentin idaresinde Belediyeye, akademisyenlere, STK’lara herkese ayrı bir görev düşmektedir. Kentimizin zenginliklerini ortaya çıkarıp, tarihi ve turistik değerlerini yeterince tanıttığımız takdirde Urfa, turizm bakımından ülkemize büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

   “Avrupa’da Urfa Turizmi’nin Yeri” konulu söyleşi, konuşmacıların Şanlıurfa hakkındaki görüşlerini bildirmelerinin ardından soru ve cevap kısmıyla sona erdi.

    Söyleşiye, Vali Okutan ve Başkan Fakıbaba’nın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu,  ŞUTSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Başkan Vekili Cem Göncü, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, STK Temsilcileri, köşe yazarları ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.