banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Akademisyenler Kadın Kültür Merkezlerini Gezdi

Gazi Üniversitesi Akademisyenleri Kadın Kültür Merkezini Ziyaret Etti

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın himayelerinde kurulan Kadın Kültür Merkezleri; Demet Okutan’ı ve  Gazi Üniversitesi El Sanatları Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Feriha Akpınarlı, Yrd. Doç. Dr. Fatma Nur Başaran, Yrd. Doç. Dr. Meral Büyükyazıcı, Yrd. Doç. Dr. Hatice Tozun, Öğr. Gör. Pelin Demirtaş Dikmen, GESEM Müdürü Münir Geçimli ve Türkolog Yaprak Pelin Ertürk’ü ağırladı.

 

Demet Okutan ve gelen misafirlere Eyyübiye Kadın Kültür Merkezi Proje Koordinatörü Celal Arslan ve Eyyübiye Kadın Kültür Merkezi Birim Sorumlusu Seval Yazgı tarafından bilgi verildi.

 

Kadınların el emeği göz nuru çalışmaları büyük ilgi çekerken, özellikle geri dönüşüm malzemelerinden yapılan eserleri akademisyenler inceledi.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın eşi Demet Okutan, yaptığı konuşmada kentte 25 Kadın Kültür Merkezinin olduğunu; bu merkezlerde bayanlara bilgisayar, okuma yazma, biçki dikiş, takı tasarım, kuaförlük gibi alanlarda yetiştirdiklerini, kitap okuma, kişisel gelişim, sağlık gibi konularda da çeşitli seminerlerle bayanları eğittiklerini söyledi.

 

Doç. Dr. Feriha Akpınarlı da gördüklerinden çok etkilendiğini ve bir Urfalı olarak böyle bir projeyi görmüş olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Akpınarlı, Ankara’ya döndüklerinde özellikle geri dönüşüm malzemelerin temin edilmesi konusunda katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

 

Demet Okutan ve beraberindekiler, dikiş nakış, bilgisayar, kuaförlük birimlerini de inceledi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.