banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

ADAG Vakfı Bölge Heyeti Adıyaman´da


ADAG Vakfı’nın bölge illerindeki ziyaretleri devam ediyor. ADAG Vakfı Heyeti mülki idare ve akademik üniteleri ziyaret, hem mensupları arasında dayanışma kapsamında bu hafta Adıyaman’daydı. Heyetin ilk durağı Adıyaman Valiliği idi. Vali Vekili Yakup Güney makamında ziyaret eden vakıf heyeti Vali Güney’e vakfın genel bir tanıtımını yaptılar. Vali Güney de vakıf heyetine Adıyaman ilinin sosyokültürel yapısını, ekonomisini, ticaretini ve ildeki yatırımları anlattı. Adıyaman halkının her anlamda sıcakkanlı ve idari işleyişe ilgili ve katkı sunmak için elinden geleni yapan bir yapısının olduğunu belirtti. Üniversite’nin Adıyaman için bir şans olduğunu, sosyal yapıya büyük şeyler kattığını söyleyen Güney, vilayet olarak üniversite ile ilişkilerinin iyi olduğunu ve kendilerini ilgilendiren hususlarda desteklerinin tam olduğunu belirtti. Vakıf heyeti Adıyaman iliyle her türlü sosyal kültürel konuda ortak çalışmaya hazır olduğunu belirterek valilikten ayrıldı.

hspace=0

Vakıf heyeti Adıyaman Üniversitesi’ndeki mensupları ile bir araya gelerek, üniversite kampüsünü gezip, bilgi aldılar.  Kampüs adeta harıl harıl çalışan bir şantiye gibiydi. Heyetin resmi görüşmesi Rektörlük Makamında devam etti. Heyeti Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abuzer Yücel karşıladı. Senato salonunda yapılan görüşmede, ADAG Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Süleyman Yılmaz vakfın tanıtımını yaptı. Rektör Vekili Yücel, kendisinin Harran Üniversitesi mensubu olduğunu belirterek, ADAG Vakfını bildiğini, çalışmalarını yakından takip ettiğini, böyle bir Vakfın mensubu olmak istediğini, gönüllerinin vakfın ilk önce Adıyaman İlini ziyaret etmesinin geçtiğini belirtti. Rektör Vekili Yücel Adıyaman Üniversitesinden aldığı davetle ani verilmiş bir karar sonucu göreve başladığını, Üniversitede başta rektör hocamız olmak üzere herkesin büyük bir özveri ile gönüllü olarak seferber olduğunu belirterek, yaptığı sunum ile Üniversitenin 4 yıl gibi kısa bir kuruluş geçmişine sahi olmakla birlikte yapılan yatırımları anlattı. Halkın üniversiteye sempatisini, iş adamları ve şehrin ileri gelenlerinin büyük desteğini belirten Yücel, adeta şehrin tüm imkânlarını seferber ettiğini ve her şeyin hizmetlerine amade olduğunu söyledi. Öğrenci sayısının kısa sürede büyük bir ivme ile 12.000 seviyesine ulaşması, yatırımların tamamlanma hızı ve bütçe kullanım performansı ile Adıyaman Üniversitesi Rektörünün Türkiye’de Yılın Rektörü seçildiğini ifade etti. Rektör Vekili Yücel sosyal ve bilimsel etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek,  üniversitelerinde sosyal etkinlik, görüşme ve bilimsel aktivenin yapılmadığı günün olmadığını söyledi. Vakıf Şube Başkanı Yılmaz, anlatılanlardan büyük keyif aldıklarını ve heyecanlandıklarını belirterek, Rektör Vekiline başarılarının devamını diledi. ADAG Vakfı Yapılan ziyaretten memnuniyet duyan Rektör Vekili Prof. Dr. Abuzer Yücel ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bilal Murat Özgüven Vakfımız ile her türlü ortak çalışmaya ve desteğe hazır olduklarını söyleyerek heyeti sıcak duygularla uğurladılar.

hspace=0

hspace=0

Vakıf heyeti daha sonra mensupları ve Adıyaman’ın mümtaz şahsiyetleri ile birlikte yemekte buluştu. Mensuplarına sunduğu plaket ve durum değerlendirmesini ardından vedalaşarak Adıyaman’dan güzel duygularla ayrıldılar.

 

www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.