banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

9. Eyyüp Nebi Sabır Etkinlikleri ismine layık geçti

 

Viranşehir Kaymakamlığı ve Eyüp Nebi Beldesi’nin birlikte düzenlediği 9. Uluslar arası Eyyüp Nebi Sabır Etkinliklerine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın sabır pilavını vatandaşlara dağıtmasıyla başladı.

Etkinlik Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Eyüp Nebi Beldesi belediye başkanı Mehmet Yıldırım, AK parti MKYK üyesi Mehmet Oymak, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür ve Viranşehir Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz’ın sabır etkinliğine katılan vatandaşlara sabır pilavı dağıtmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden etkinlikte açılış konuşması yapan Vali Nuri Okutan, 9. Uluslar arası Eyyüp Nebi Sabır Etkinliklerine katılmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Bu belde, bu kent, bu coğrafya kadim şehir olmanın yanında; insanlığın bu coğrafyadan bütün dünyaya yayılmasının yanında; burası ilk tarımın yapıldığı, ilk üniversitenin kurulduğu bizim dünyamızın buralardan yunan felsefesine cevap verildiği belde olmasının yanında; aynı zamanda bir peygamberler şehridir.  Şanlıurfa’yı sabır kenti olarak anıyoruz. Eyyüp Nebi Peygamberimizin varisleri olarak sabır kenti olarak; aynı zamanda İnsanın ateşi yakmadığı ateşin suya döndüğü kent olarak; bereket, dostluk kenti olarak anıyoruz. Halil İbrahim Peygamberin mirasçıları olarak soframızı herkese açıyoruz. Şanlıurfa bu manevi birikimlerinin yanında tarım; işte Viranşehir beyliklere başkentlik yapmış bir ilçe, Siverek il olmuş ve kendine has kültür merkezi haline gelmiş bir ilçe, Harran yine önemli medeniyetlere, halifelere başkentlik yapmış bir ilçemiz. Birecik, Halfeti yine öyle bu coğrafyanın her semti,  beldesi ayrı ayrı birikime özelliğe sahip olan bir kenttir Şanlıurfa” dedi.

Eğitim konusuna da dikkat çeken Vali Nuri Okutan; “Tek eksiğimiz eğitim açığı. Eğitim açığını da tamamlarsak ki önümüzdeki birkaç yıl içinde o eğitim açığımızı da tamamlayacağız. Elimizdeki bu potansiyeli çok daha güçlü yönetip, hayatımıza katacağız ve Şanlıurfa bir kez daha içinde bulunduğu medeniyete güçlü omuz verecek” dedi.

Vali Okutan konuşmasının sonunda, Eyüp Nebi Beldesi ile ilgili bir projenin onaylandığını da belirterek, “Burası ile ilgili bir projemiz onaydan çıktı. Hz Eyyüp’ün makamından Hz. Rahime’nin yattığı kabire kadar olan alanı kapsayan çevre düzenlemesi ve misafirlerin gelip kalabileceği bir misafirhaneyi içeren projemiz onaydan çıktı şu anda ihale aşamasında” şeklinde konuştu.

Vali Nuri Okutan’ın konuşmasının ardından Eyüp Nebi Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım Vali Okutan’a teşekkür ederek plaket verdi.

Eyüp Nebi Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım ise katılanlara teşekkürlerini sunduktan sonra beldenin peygambere yakışır bir belde haline getirilmesini ve beldede bir ortaöğretim lisesinin açılmasını istedi.

 

Mahmut Durgun Konseri, İlahi-Semazen Gösterisi,  Ömer Döngeloğlu konuşması,  Sabır Ödülleri için tören ve Grup Dergah konseri ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşattılar. 

 

9. Uluslar arası Eyyüp Nebi Sabır ödülleri sahiplerini buldu

Şanlıurfanın Viranşehir ilçesine bağlı Eyyübnebi beldesinde 9. Eyyübnebi Uluslararası Sabır Günü etkinlikleri düzenlendi. Sabır temennisinde bulunulan etkinliklerde acılar karşısında sabredenlere, acının sembolü haline gelenlere Uluslararası Sabır Ödülü verildi.

Bu kapsamda bu yılın Uluslararası Sabır Ödülüne; Mavi Marmara gemisiyle Filistine yardım taşıyan gemide İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 19 yaşındaki Furkan Doğanın ailesi, helikopter kazasında hayatını kayben BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile Elazığ depreminde annesini ve kardeşlerini göçük altında kaybeden Elazığ depreminin simgesi Keko Çiçek layık görüldü.

 

Ayrıca Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) Sosyal Hizmetler Ünitesi Başkanı hayırsever Melek İpek Hz. Rahme Sadakat Ödülüne, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir de Azim Ödülünü aldı.

 

Başkan Mehmet Yıldırım; “Katılımcılara teşekkür ediyorum”

9. Uluslar arası Eyyüp Nebi Sabır Etkinliklerini değerlendiren Eyüp Nebi Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım; “Kızlarımın okullaşmasını sağlamak için lise açılması talebimiz vardı. Bu konuda Valimiz yardımcı olacaklarının sözünü verdiler. 9. Uluslar arası Eyyüp Nebi Sabır Etkinliklerine gelince bu yıl biz belediye olarak ve Viranşehir kaymakamlığı ortaklaşa organize ettik. Geçen yıllara nazaran katılım yüksekti. Özelikle Yurtdışından gelen misafirlerimiz vardı. Şanlıurfa’dan ve çevreden katılım iyiydi. TBMM vekillerimizin tamamını, 81 İlimizin valisini ve belediye başkanı, tüm ilçelerimizin belediye başkanlarını ayırt etmeden hepsini davet ettik. Buraya kadar gelip teşrif eden tüm misafirlerimizi ve mesaj gönderenlere teşekkür ediyorum. Özelikle Belçika’nın Brüksel Parlamentosunun Türk asıllı Milletvekili Mahinur Özdemir’in davetimize icabet etmesinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.