Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_uth1dk737m3hmldqgt8gob71m0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
5 bin kişiye Ali Baba hayratı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

5 bin kişiye Ali Baba hayratı

Karaköprü Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Ali Baba Hayratı'nın bu yılki etkinliğinde, yaklaşık 5 bin kişiye kuru fasulye ve pilav ikram edildi.

 

Karaköprü Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen Ali Baba Hayratı etkinliğe, AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mahmut Kaçar, Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Eyyup Nebi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, Argıl Belde Belediye Başkanı Hüseyin Şimşek, Çalışmak Baknaı Faruk Çelik’in Danışmanı Yüksel Yeni, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu,  ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlanan etkinlik, Grup Dergah ilahilerinin ardından Sema gösterileriyle devam eden etkinlikte konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi,

“Bu anlamlı buluşmanın birçok mimarı vardır. Ali Dede de bunlardan biridir. Dostluğu, kardeşliği, huzuru ve barışı anımsatan bu etkinlik kutlanılmaya devam edilecek ve bu kardeşlik ülkenin huzurunu bozanlara inat devam edecektir” dedi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, “Bu topraklar İslam’la tanışıldığından beri her zaman sevgi ve hoşgörüyle beraber kardeşliğe ev sahipliği yapmış topraklardır ve bu topraklarda Ali Dede gibi birçok hatırı sayılır büyük yetiştirmiştir. 400 yıl önce bu topraklarda yaşayan Ali dede bize bir çok mesaj vermiştir. Önemli olan o mesajları anlamak ve hayatında yaşamaktır” dedi.

Vali Celalettin Güvenç ise geçen yıl aynı meydanda Ali Dede hayratına katıldığını anımsatarak; “Hayat çok çabuk geçiyor. Hayatımızda hep güzellikler olsun” diyerek etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Vali Milletvekili pilav ve kuru fasulye yemeğini dağıttılar. Burada yapılan duanın ardından etkinlik sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.