banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

3. Umut Armağanları ödül gecesi

3. Umut Armağanları bu sene de dünya çocuklarını sevindirecek “umut armağanları” ödülleri sahiplerini buldu

           

Çocuklarımızın dünyasına yeni bir pencere açarak umudu, yardımlaşmayı ve kardeşlik duygusunu pekiştiren binlerce oyuncak ve kompozisyonun değerlendirildiği, Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde çocuklar için kurulan “Kumbara Kardeş Kulübü” tarafından düzenlenen “3. Umut Armağanları” yarışması sonuçlandı. Türkiye’nin 81 ilinden katılan binlerce İlköğretim  öğrencisi, yarışma boyunca dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan akranları için oyuncak tasarladı, kompozisyon yazdı.

 

Kelimeleri umuda, oyuncakları mutluluğa dönüştüren 3. Umut Armağanları oyuncak ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler için İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve iş,  sanat ve medya dünyasından çok sayıda ünlü simanın katıldığı törende dereceye giren öğrenciler bir araya geldi.

 

Törende konuşan Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özkara, "Bu yarışma ile çocuklarımıza Kimse Yok Mu Derneği’nin asıl misyonu olan yardımlaşma ve dayanışma duygusunu kazandırmayı amaçladık. Çocuklarımız, ‘Umut Armağanları’ yarışması ile kendi yaptığı bir oyuncağı ihtiyaç sahibi yoksul bir çocuğa hediye ederek,  o çocukların da yarınlara umutla bakmasını sağlayacaktır.” dedi.

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, "Çocuklarımıza paylaşmayı öğreten bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyoruz. Kimse Yok Mu’nun düzenlediği bu organizasyon takdire şayan. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce öğrenci katıldı bu yarışmaya. Oyuncaklar dünya çocukları içim umut olacak. Aralarında sevgi ve kardeşlik bağlarının kuruluyor olmasını görmek güzel. Hepsini yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Yarışmanın jüri üyelerinden ünlü sanatçı, tiyatro oyuncusu Filiz Taçbaş sahnede etkilendiği bir ‘umut’ mektubunu okurken davetliler gözyaşlarını tutamadı. Taçbaş, yarışma boyunca inanılmaz duygular yaşadığını belirterek ‘Artık beni Kimse Yok Mu’dan kimse ayıramaz’ diyerek gelecek organizasyonlarda görev almak istediğini söyledi.

          

‘ Umut Armağanları’ oyuncak ve kompozisyon dalında ilk 10’a girenlerin ödülleri verilirken Jüri üyelerine, etkinliğe katkı sağlayan sponsorlarına dernek tarafından plaket takdim edildi.

 

ÇOCUKLARDAN ORTAK BİR MESAJ VARDI: OYUNCAĞIM VE MEKTUBUM “YETİMLERE”

Ödül töreni öncesi “UMUT SERGİSİNDE” sergi için seçilen120 tane el yapımı oyuncak, yarışmacıların yazdıkları “Umut Mektupları” eşliğinde ve dereceye giren kompozisyonlar sergilendi. Sergi sırasında ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocuk etkinlikleri, şenlik aktiviteleri ve yarışma düzenlendi. Oyuncaklarını yapan çocuklar özellikle kağıt, karton, ahşap, naylon, ip, teneke, boş şişe, plastik, cam, kumaş, yün, düğme, pamuk, deri, tel gibi atık materyaller kullanarak yaptı.

 

Yarışmada A kategorisinde birinci olan 7. Sınıf öğrencisi Semih Tunçbilek özellikle oyuncağının yetim bir çocuğa vermek istediğini ve bunun kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi.

 

Dereceye giren öğrenciler ise ödüllerini alırken, tasarladıkları ve yaptıkları oyuncakların yoksul çocuklara ulaştıracak olan Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine ve yarışmanın sponsorlarına teşekkür etti. Tamamı el yapımı oyuncaklar, derneğin hazırladığı hediye ve yardım paketleriyle birlikte yurtdışında Bosna, Kosova, Peru, Sudan gibi ülkelerde binlerce yoksul çocuğa ulaştırılacak.

 

OYUNCAK DALINDA;

 81 ilden toplam 11 bin 600 oyuncak tasarımının yer aldığı yarışmada dereceye girenlere yurtdışı gezisi, eğitim bursu ve giyim çeki verildi. 'Oyuncak' kategorisinde 6. 7. ve 8.'inci sınıfların değerlendirildiği 'A' kategorisinde birinciliğe Sakarya'dan Semih Tunçbilek'in 'Balkabağından ışıklı ev'i değer bulundu. 3. 4. ve 5.'inci sınıfların değerlendirildiği 'B' kategorisinde İzmir'den Ümit Gökhan 'Çam kozalağından ördekler' adlı oyuncakla birinci olurken, anasınıfı, 1. ve 2.'nci sınıfların değerlendirildiği 'C' kategorisinde ise içinde çocuklar olan balon oyuncakla birinciliği Antalya'dan Sıla Bozoğlu kazandı.

 

UMUT İÇİN YAZAR MISIN? KOMPOZİSYON DALINDA İSE;

3. Umut Armağanları yarışması’nın bu yıl ilk olarak gerçekleştirilen kompozisyon dalında bu yıl tema “Tut elimden” konu ise “Yardımlaşmanın önemi” idi. Çocukların ve gençlerimizin yardıma muhtaç insanların durumlarını,  anlamalarını, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini kavramaları ve kendi içlerinde bulunan yardımlaşma duygularını ortaya çıkarmalarını sağlamaya yönelik olan düzenlenen yarışmaya yaklaşık 6 bin 103 öğrenci katıldı,

 

Kompozisyon dalında ise, 1.’ye 3.000 TL eğitim bursu, giyim çeki ve yurtdışı yardım gezisi,  2.’ye 2.500 TL eğitim bursu, giyim çeki ve yurtdışı yardım gezisi, 3.’ye 1.500 TL eğitim bursu, giyim çeki ve yurtdışı yardım gezisi ödülü verildi. Kompozisyon dalının 1. kategorisinde Kayseri'den Rumeysa Onmaz birinci olurken, Bolu'dan İlknur Elif Aydın 2. kategoride, Karaman'dan İlknur Şaşma da 3 kategoride birinciye hak kazandı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.