banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

2 Muhteşem Konser

Şanlıurfa Belediyesi’nce düzenlenen “Peygamberler Şehri ŞANLIURFA VI. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında 11 Nisan Şehir Stadyumu’nda bir gecede 2 ayrı konser gerçekleştirildi. Konsere sanatseverler ilgi gösterdi.

ULUSLARARASI MÜZİK TOPLULUĞU URFA’DA “KARDEŞLİK” MESAJI VERDİ

      Komşu ülke Yunanistan, Tunus, Cezayir ve Kuveyt’in saz ekiplerinin yer aldığı ve Türkçe bilmedikleri halde Türk Müziği seslendirerek, Urfa’dan tüm dünyaya oldukça anlamlı “Kardeşlik” mesajı veren Uluslararası Müzik Dostları Grubu, “Peygamberler Şehri ŞANLIURFA VI. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında 11 Nisan Şehir Stadyumu’nda Hemşehrimiz olan Kanun Üstadı Halil Karaduman şefliğinde sahne aldı.

      Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Sanatçısı, Kanun Üstadı Halil Karaduman şefliğinde 28 kişiden oluşan Uluslararası Müzik Dostları Grubu’nun konseri izleyenleri adeta büyüledi.

     Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce festivale özel hazırlanan bu konser kapsamında aralarında Türkiye ekibinin de yer aldığı 5 farklı grup, birbirinden güzel 20’e yakın eser seslendirdi.

     Konserin ardından bir açıklama yapan Kanun Üstadı Halil Karaduman, konser kapsamında kendilerini Şanlıurfa’ya davet eden Belediye Başkanı Fakıbaba ve ekibine minnettarlık duyduğunu ifade etti.

    Davet edildiği takdirde her fırsatta Şanlıurfalılara konser vermekten mutluluk duyacağını belirten Karaduman, “Uluslararası Müzik Dostları Grubu aralarından Türkiye’nin de yer aldığı 5 farklı ülkeden 28 ses ve saz sanatçısından oluşuyor. Grupta Türkçe bilmediği halde Türkçe eserler çalan ve seslendiren müzisyenlerimiz var. Bu durum tüm dünyaya adeta “Kardeşlik” mesajı veriyor. Böyle bir konserin galasını Şanlıurfa’da yapmaktan gurur duyduk” dedi.

  Uluslararası Müzik Dostları Grubu Konserinin ardından sahneyi “Dedeler Yadigarı” Türkmen Müzik Grubu aldı. Harbi Şükür’ün şefliğinde 11 kişiden oluşan Türkmen Müzik Topluluğu birbirinden güzel 18 eser seslendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.