banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

19 Mayıs Urfa'da coşkuyla kutlandı RESİMLİ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla son bulan çelenk koyma törenine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul AK Parti il başkanı Av. Ahmet Düşünür ile kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çelenk koyma törenin ardından Vali Nuri Okutan ve beraberindekiler genel törenin yapılacağı 11 Nisan Stadyumuna geçti. Burada Vali Nuri Okutan; Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul halkı selamladı. İl Milli Eğitim Müdür Hanifi Şahin günün anlam ve önemine ilişkin olarak yaptığı konuşmasının ardından tribünleri dolduran vatandaşlar okulların yaptığı gösteri ve yürüyüşü izledi.

Gençlik Marşı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata'ya Cevabı, "Türk Ulusu ve Sayın Cumhurbaşkanı" adına şeref çağrısı ve tören geçişinin ardından 11 Nisan Stadyumunda yapılan bayram programı sona erdi.

Sıcak hava nedeniyle öğrencilerin bayılmalarına karşın 3 ambulans statta hazır bekletildi.

Çocuklarını seyretmek isteyen aileler statı doldıurdular.

 Programın ardından Vali Nuri Okutan, törenlerin yapılmasında emeği geçen öğretmenleri kutlayıp, hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Okutan, törenlere katılan gazilerle de bir süre sohbet etti.

Bu arada 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Harran Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve saat 19.00 ile 22.00 arasında Yıldız Meydanından başlayıp, Harran Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Yerleşkesine kadar devam edecek olan Geleneksel 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü ile devam edecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.