banner2


Geçici olarak üç yıla yakındır Mersinin Tarsus ilçesindeydim. Beni oraya çeken 85 yaşındaki ihtiyar babam, üç kardeşim, yeğenlerim, kayınlarım, Dayılarım akrabalarım en önemlisi Mersinde büyük kızım ve altı torunum olmuşsa da Oranın hava şartları bana hiç gelmedi nemli hava beni boğuyordu. Sıhhatim bozuldu.  Orada olmama rağmen her ayın yarısını Şanlıurfa’da geçiriyordum. Umre işleri ile uğraştığım için iki ayda bir Umrecileri Mukaddes beldelere götürüp getiriyordum. Ayni işimi halen devam etmekteyim. Ayriyeten İki Çocuğum torunlarıma tekrar kavuştuğum için Allaha şükür ediyorum.  Ağustosun üçünde evimi tekrar Urfa’ya getirdim şimdi Karaköprü’de ikamet ediyorum. Görünürde İlçe Belediyesi çalışıyor. Geldiğimden bir gün susuz bir günde Elekliksiz kaldım. Elektrik su kesintisi genel bir sorun bu tablo İlimize yakışmıyor… Geldiğimden beri gece çok sivrisinek var ilaçlamaya hiç rastlamadım.  
25 yıldır Şanlıurfa da’yım bende artık Urfalıyım. Şanlıurfa’yı çok seviyorum.  Şanlıurfa’nın İnsanlarını seviyorum, iklimini seviyorum yemek kültürünü seviyorum. Örf adet, dindarlıklarını çok seviyorum. Rahmetli dedem Çermik Diyarbakır’dan, Diyarbakır Şanlıurfa’dan, Şanlıurfa Gaziantep’ten iyidir vasiyetim olsun ikamet için gâvur dağını geçme derdi. Okumamış bir faninin tecrübeleri gerçeğin ta kendisidir. Çukurova bölgesi çok karışık insan toplumları ile doludur. Yaşam tarzları çok değişiktir. Oraları görünce üstad Bediüzzaman Urfa ile ilgili İslam ülkelerinin Medinesidir ifadesi Aynel yakin doğrudur. Her yerin iyileri kötüleri olabilir. Şanlıurfa ne kadar gelişir, kalkınırsa çok sevinenlerdenim. Sanayi alanında Gaziantep’in çeyreği bile olmaması üzücüdür. Urfalılar aza kanaat eden mazlum halk topluluğudur. Yabancılar Urfalılardan daha fazla Urfa’nın nimetlerinden istifade eder. Merkez ve ilçeler yerelde İktidar partisin den oldukları halde istenilen hizmet Urfa’ya verilmemiştir. İç trafik büyük sorundur. Denetimler çok eksik. Toplum yararına yapılan işler iyi olmakla beraber, ihale kokuları, savurganlık toplum nazarından bihaber değildir. Başlar kumada sokulsa tüm gövde görünüyor.
İşin aslını net bilmediğim için Aynel yakinle bu konuları yazmaya devam edeceğim. Seçilen Milletvekillerimizi seçimden seçime göreceksek niçin vekil seçmişiz? İŞKUR alımlarında gençlik arasında kayırma sözleri dolaşmaktadır. Şanlıurfa’nın Şehirlerarası otogarı Şanlıurfa’ya yakışmamaktadır. Hava alanı hava taşımacılığı çok düşüktür. Çareler aranmalıdır. Pansuman tedbirlerle, vitrinlik çalışmalarla Urfa’ya kalıcı hizmetler değildir. İşsizlik ordusu en çok Urfa’dadır. Belediyeler imar konusunda mirasyediler olarak anılacaktır. Sanayi, İstihdam, Üretim İlimizin kurtuluş reçeteleridir. Borsalar var mal alımı stoklarları ile uğraşıyorlar. Buğday borsası (Tarım) Pamuk borsası, Fıstık borsası sebze meyve borsaları İlimizde üretim, kalite için projeler üretir, çözümlerle uğraşırlarsa üretimin artışının öncüleri olurlar.
Basından okudum Şehir hastanesine 2021 de başlanacakmış, Yine basında Askeriyenin yerleşim yerleşkesi için girişimler olmuş, boşaltma işlemi olacakmış, Büyük bir alanın yeri ne olacak muamma ancak büyük Belediye Başkanının ifadesi ile Millet Bahçesi olacakmış sevindirici bir gelişme. Faizle para tefeciliği çok yaygın gizli olduğu için çok kimse bilmiyor. Büyük işler dönüyor bu işlerle yuvalar bile yıkılıyor. Tefecilikte denilebilir. Önlemler alınmalı. Uyuşturucu gençliği narkozlamış okul gençliği bu çirkin illetten kurtarılmalıdır. Genelde Ülkede özelde ise Şanlıurfa’mızda hem de Peygamberler diyarında zina sektör haline gelmiş, çirkince faaliyetler yürütmekte, asayiş birimleri denetimleri sıklaştır malıdır. Herkes dolar moralle uğraşırken mazlum halkın sorunları unutuluyor. Piyasada para yok Kurban Bayramı arifesindeyiz. Zamlar çığ gibi. Gider çok gelir ise çok az. Bankalara borçlu olmayan kalmadı. Kurbanlara bile faiz belası bulaşmış, bayram kredi yalanları ile boğuşmakta. Sevap kazanayım derken günah kazanılıyor. Kasap et derdinde koyun can derdinde. Beşeri siyaset dini kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına kadar girmiş, kerih bir olgudur. Doğruya doğru yanlışa yanlış erdemliği toplumda akamete uğramış. Erdemli insanları ile verimli toprakları ile turizm şehri Şanlıurfa her şeye layıktır. İcra makamında olanların bilerek bilmeyerek Şanlıurfa’nın Hakkını yemesi, ketm etmesi en büyük ihanettir. Tüm Şanlıurfalı kardeşlerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor nice huzurlu mutlu bayramlara inşallah. Vesselam…
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.