banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Zafer Tekman'dan 158 gündür haber alınamıyor

Tartıştıkları CODER’li öğrenciler tarafından PKK’ye teslim edilen 2 üniversite öğrencisinden biri olan Zafer Tekman’ın PKK tarafından alıkonulmasının üzerinden 158 gün geçti. Tekman’ın ailesinin endişe dolu bekleyişi ise devam ediyor.

Çocuklarının bir an önce serbest bırakılmasını isteyen aile, seçim sürecinde sözde barış vaatlerinde bulunanların aylardır Kürt annelerin gözyaşlarını akıttıklarını ifade ettiler.

Hakkâri’de (Colemérg)  PKK/HDP’li öğrencilerle girdikleri sözlü bir tartışma sonrası dindar oldukları gerekçesiyle tehdit edildikleri ve ardından kaçırıldıkları gündeme gelen 2 üniversite öğrencisinden biri olan Zafer Tekman’dan (20) 158 gündür haber alınamazken, Tekman ile beraber kaçırılan İdris Doğan geçen ay serbest bırakılmış ve evine dönmüştü.

Bu sessizliğe bir anlam verilemiyor

Konuyla ilgili olarak konuşan Zafer Tekman’ın ağabeyi, Mehmet Tekman, Kardeşinin kaçırılmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen kimsenin bu noktada bir çaba içerisine girmediğini belirterek, siyasi ve kolluk kuvvetlerinin bu noktada sessiz kalmalarına bir anlam veremediklerini ifade etti.

“Bu zihniyet Kürt analarını ağlatıyor”

İdris Doğan’ın serbest bırakılmasının ardından Zafer’in de PKK’lilerin elinde olduğunun kanıtlandığını aktaran Tekman, “PKK önce gençleri kaçırdığını inkâr ediyordu. Şimdi ise sessiz kalıyor. Biz ne olursa olsun kardeşimin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. PKK’nin sözcülüğünü yapan siyasi parti meydanlarda barış nutukları atıyor. Hâlbuki yıllardır bu zihniyet Kürt analarını ağlatmaktadır.” dedi.

Kardeşinin hiçbir suçunun olmadığını tekrarlayan Tekman, kardeşinin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

27 Mayıs’ta kaçırılmışlardı…

Hakkâri Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 1'inci sınıf öğrencisi İdris Doğan (20) ve Zafer Tekman (20) 27 Mayıs 2015 tarihinde PKK tarafından kaçırılmıştı. İdris Doğan Ağustos ayı başlarında serbest bırakılırken, Zafer Tekman ise alıkonulmaya devam ediliyor.

Çocuklarının hayatlarından endişe ettiklerini belirten Tekman ailesi, yetkililerden bir an önce görevlerini yapmalarını ve çocuklarını kurtarmalarını istiyor. PKK’ye de seslenen aile, çocuklarının hiçbir suçunun olmadığını tekrar ederek bir an önce serbest bırakılmasını istedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.