banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

Yunanistan: Durumumuz malum ama Van için yardıma hazırız
Van'daki deprem dolayısıyla aralarında İsrail ve Yunanistan'ın da bulunduğu çeşitli ülkelerden Türkiye'ye yardım teklifi geldi
 
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Azerbaycan, İsrail, ABD, İngiltere, Almanya, Polonya, Macaristan, İsviçre ve Yunanistan'dan yardım teklifinde bulunuldu.
 
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças'ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu bizzat arayarak yardımda bulunabileceklerini söylediği öğrenildi.
 
Diplomatik kaynaklar Türkiye'nin henüz uluslararası yardım çağrısında bulunmadığını belirterek, gelen teklifler karşısında teşekkür edildiğini ve bunların not edildiğini kaydettiler.

YUNANİSTAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak, Van'da meydana gelen depremle ilgili başsağlı dileklerini iletti.
 
Yunanistan Dışileri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lambrinidis'in, depremde hayatını kaybedenlerle ilgili Yunan halkının taziye ve dayanışma mesajını dile getirdiği Davutoğlu'na, Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı'nın deprem felaketiyle ilgili Türk makamlarına mümkün olan her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu bildirdiği kaydedildi.
Rotahaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.