banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Yoğun sis Diyarbakır'da uçak seferlerini iptal ettirdi

DİYARBAKIR - Dün akşam saatlerinden bu yana Diyarbakır ve çevresinde etkili olan sis nedeniyle Diyarbakır hava alanında yapılması beklenen uçak seferleri iptal edildi. İptal edilen uçak seferi nedeniyle hava alanında bekleyen binlerce yolcu ise yaşadıkları mağduriyeti duyuracak muhatap aradı.

Zaman zaman görevli personel ile yolcular arasında da gergin anların yaşandığı hava alanında, yolcular ilgisizlikten şikâyet ederken, dün akşam iptal edilen seferler sonrası bazı yolcuların otellere götürülerek konaklamalarının sağlandığı belirtildi.

“Bizimle ne ilgilen var ne de yol gösteren”

Diyarbakır’a Mardin’den geldiğini belirterek yaşadığı sıkıntıyı İlke Haber Ajansına anlatan Behçet Basınç, Mardin’den uçakla seyahat için Diyarbakır’a geldiğini ancak bu gün sabahtan bu yana sisten dolayı gidemedikleri için büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.

Basınç, “İzmir’e gitmem gerekiyordu. Uçak seferleri sis nedeniyle iptal edildi. Fakat ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bizimle ne ilgilen var ne de yol gösteren. Sabah saat 10.00’dan beridir buradayız“ diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

“Firma yetkililerinin takındığı tavrı kınıyoruz”

Çevre illerden binlerce yolcunun şu an havaalanında mağdur olduğunu belirten bir diğer yolcu Şeref Çınar ise,  Mardin’den, Batman’dan, Şanlıurfa’dan gelen yolcuların olduğunu ve ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi.

Çınar, yetkililerden de kimseye ulaşamadıklarını belirterek firma yetkililerinin takındığı tavrı kınadığını ifade etti.

“Ne uçuşlarda değişiklik var ne de ücretlerimiz geri ödeniyor”

Bazı yolcuların dün akşamdan bu yana uçak seferlerinin normale dönmesini beklediğini ifade eden Bilal Oruç isimli yolcu ise, İstanbul’a gideceklerini ancak uçuşların iptal edilmiş olmasından dolayı bunun mümkün olmadığını söyleyerek mağdur olduklarını söyledi.

Oruç, “ Uçuşların normale dönmesini bekliyoruz. Fakat hiçbir yetkili bizimle ilgilenmiyor. Dün akşamdan beridir bazı yolcular bekliyor. Ne uçuşlarda değişiklik var ne de ücretlerimiz geri ödeniyor. Bazı firmalar yolcularını çevre illere götürerek mağduriyetlerini giderirken bizim bilet aldığımız firmamızdan ne bir yetkili bulabildik, ne de bir açıklama var.“ diyerek yetkililerden şikâyetçi oldu.  (M. Sıddık Bilge-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.