banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Kâhta Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, sezonunun açılmasına rağmen siftah yapamadan kepenk kapatan esnaflar ile ilgili bir açıklama yaptı. Çatan, yaptığı açıklamada Kâhta esnafının zor durumda olduğunu, onlara sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti.

Tahsin Çatan, yaptığı açıklamada, “Kaderini, yaşantısını, geleceğini Kâhta’ya bağlamış, iyi ve kötü günümüzde yanı başımızda bulduğumuz yerli esnafımıza sahip çıkmalıyız.” dedi.

“Yerel esnafımıza destek çıkarsak bunun faydasını hep beraber gelecekte göreceğiz.” diyen Çatan, “Paramız yerel ekonomide ve ülke ekonomisinde kalmış olur. Girişimciliği desteklemiş oluruz ve yerel esnafımız Kâhta’ya yani yaşadığı yere yatırım yapar. Ulusal işletmeler yerine yerel işletmelerden mal ya da hizmet satın aldığınızda, piyasada daha fazla para tutulur. Çünkü bu yerel işletmeler de alışverişlerini bölgesindeki diğer küçük esnaftan, hizmet sağlayıcılardan ve çiftçilerden yaparlar. Böylece küçük esnaftan satın alma, yereldeki vergi büyümesine de yardımcı olur ve yerel işletmeler için yeni teşvikler oluşabilir.” ifadelerini kullandı.

“Küçük esnaf siftah yapamadan kepenk kapatıyor”

Zincir marketlerin devlet tarafından teşvik görüldüğünü söyleyen Çatan, son olarak şunları söyledi: “Her gün bir yenisi eklenen yabancı ve yerli sermayenin oluşturduğu dev mağazalar (ulusal zincir marketler) ya da mağazalar zinciri, küçük esnaf ve sanatkârı, özellikle de bakkal ve market esnafını olumsuz yönde etkilemiştir. Zaten içinde bulunduğumuz yüksek enflasyonla birlikte ekonomik bir durgunluğun yaşandığı bu dönemde, siftah yapmadan kepenklerini kapatan esnaf ve sanatkâr vergisini ödemekte zorlanıyor.” (Aydın Evren - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.