banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Haliliye ABD Mardin

'Yasin Börü'nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın'

‘Yasin Börü'nün ulaştırmadığı kurban etlerini sizler ulaştırın’ sloganıyla başlatılan kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Osman Aktaş, kampanyaya destek verdiklerini belirterek, Türkiye’deki diğer sivil toplum kuruluşları ve tüm Müslümanları Yasin Börü ve arkadaşlarının yarıda bıraktıkları çalışmaya davet etti.

Konuya ilişkin İlke Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan Aktaş, toplumun ihtiyaçları noktasında birçok alanda çalışmalar yaptıklarını belirterek, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Kervanı Yardım Platformunun başlattığı ‘Yasin Börü’nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın’ adlı kampanya hakkında bilgi verdi.

‘Onların açtığı çığırda devam edeceğiz’

Geçen sene Kurban bayramında 6-8 Ekim olaylarıyla gündeme gelen Kobani bahaneli olaylar sırasında İslami ve insani hizmetler noktasında her şeyini ortaya koyarak, en güzel şekilde çalışan gençleri Şehit verdiklerini belirten Aktaş, 6-8 Ekim’de kardeşlerinin vahşice katledildiğine dikkat çekti.

Çalışmalarını her şeye rağmen devam edeceklerini ve Umut Kervanının başlattığı kampanyayı en güzel şekilde takip edeceklerinin altını çizen Aktaş, “Biz ve üyelerimiz bu çalışma konusunda elimizden geleni yapacağız. Özellikle, üyelerimizden ve bizi seven halkımızdan temennimiz odur ki, 6-8 Ekim olaylarında Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının o kutlu yürüyüşünü devam ettirmek ve Umut Kervanının canları pahasına ortaya koymuş oldukları çalışmayı ve mirası, gerek birey olarak gerek de toplum olarak sahiplenmektir. Onların açtığı çığırda devam etmektir.” dedi.

Mustazaflar Cemiyeti yetkilileri, üye ve gönüllüleri olarak, başlatılan kampanyayı destekleyeceklerine vurgu yapan Aktaş, “Daha önce de birçok platformda bunu dile getirdik. Bu çalışmanın Diyarbakır’dan ziyade tüm Türkiye halkı ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmesini bekliyoruz.

“Tüm STK ve Müslümanları, Yasin Börü ve arkadaşlarının yarım kalan çalışmasına davet ediyoruz”

Kardeşliğin pekişmesi ve Müslümanların vahdeti için el birliği yapmak gerektiğine dikkat çeken Aktaş, diğer bölgelerdeki Müslümanlar ile birlikte bu çalışmaya el atıp kampanyanın yanında olacakları sözünü verdi.

Aktaş son olarak, “Diğer kardeşlerimizle birlikte yürümek, onlarla beraber aynı sokaklarda gezmek, Şehit kardeşlerimizin ulaştırmak isteyip ulaştıramadığı etleri, onlar gibi fakir ve muhtaç ailelere ulaştırmak amacıyla Türkiye’deki diğer sivil toplum kuruluşları ve tüm Müslümanları İslam kardeşleri olarak, Yasin Börü ve arkadaşlarının yaptıkları çalışmada yer almaya davet ediyoruz. Bu işi destekliyor ve bütün kardeşlerimizi davet ediyoruz.” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.