banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

Yasin Börü ve arkadaşları Ağrı'da anıldı

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı ve Doğubayazıt  Şubeleri tarafından düzenlenen programlarla, geçen yıl 6-7 Ekim’de PKK’lilerce katledilen Yasin Börü ve arkadaşları yâd edildi.

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi binasında düzenlenen program, mukabele şeklinde okunanYasin-i Şerif tilaveti ile  başladı.

 Vahdet İlahi Grubunun 6-7 Ekim şehitleri için bestelenen eserleri seslendirilmesi ile devam eden  programda Rehber-Der Patnos Temsilcisi Zeynel Abidin Zerkaya bir konuşma yaptı.

Konuşmasında ölüm, şehadet ve şehitlik makamından bahseden Zerkaya, Müslüman gençliği Allah'tan başka bir şeyden korkmadığını belirterek," Üstad Bediüzzaman 'Hakiki imanı elde eden kişşi,kainata meydan okur' diyor. İşte Yasinler böyleydi. İslam davasının fertleri, gençleri böyledir. Bütün kafirler toplanıp hakkımızda kararlar alsalar bile umurumuzda olmaz. Eğer Müslüman ölümden korkmuyor ve onu kurtuluş olarak görüyorsa, kafirler Müslüman'ı neyle korkutabilir. Ama kafirlerin yaşamak istedikleri bu dünyadır. Dünya üzerinde bütün güçler toplanıp Müslümanlara karşı mücadele ediliyor ve İslam ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Başarabildiler mi? Tabi ki hayır. Bugün Kürdistan'da da İslam'a karşı ciddi bir mücadele verilmektedir. Bugüne kadar yaptıkları husususun da başarılı oldular mı? Tabi ki hayır. Yasinleri bitiremeyecekler. Yasinlerin yolunda olan binlerce genç var. Yeter ki biz Allah'a dayanalım. Allah ile bağlarımızı güçlü tutalım. Kur’anî bir yaşam sürdürelim. " dedi.

Doğubayazıt'ta anma programı

Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesinde düzenlenen program ise,   dernek üyelerinden Mehmet Güneş Hoca’nın okuduğu Yasin-i Şerif ile başladı.

Dernek üyelerinden Ramazan Zeren yaptığı konuşmada, 6-7 Ekim olaylarından bu yana oluşan gündem ve olayların olumlu-olumsuz etkilerine değindi.

Zeren konuşmasında,  "Yasin Börü ve arkadaşları sadece bizlerin gündeminde değil, tüm ümmetin gündeminde acı bir şekilde yer almıştır. Vicdanı olan her Müslüman, Yasin Börü ve arkadaşlarının katliamı bahsi karşısında başını öne eğmiş ve bu yaşanan vahşeti buğz etmiştir. Temmuz ayından bu yana ülkede yaşanan  çatışmanın ve akan kanların beddualara bağlı olabileceğini belirten Zeren, "Bu son zamanlarda yaşanan  kaos ortamı ve akan kanlar Kabenin örtüsüne sarılıp Allah’a ulaşan Yasin Börü'nün annesinin şikayetinin neticesi olabilir” ifadelerini kullandı.

6-7 Ekim olaylarında katledilen şehitlerin hayatlarını anlatan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şube Başkanı Cemal Arvas,   kısa anekdotlarla ile şehitlik ve şehadet kavramlarına değindi.  

Gençlerin yoğun katılım gösterdiği program, 6-7 Ekim olayları ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi ve ardından yapılan dua ile sona erdi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.