banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

Yaşanan olaylar balıkçıları olumsuz etkiliyor

Yaşanan olayların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirten Batmanlı balıkçılar, Karadeniz bölgesinden balık siparişi vermelerine rağmen araçların gelemediğini, olaylardan dolayı korktuğunu ifade ettiler.

Balıkçılar, batıdan yeterince balığın gelmemesinin balık fiyatlarının yükselmesine sebebiyet verdiğini ve bu durumun da satışlarını olumsuz etkilediğini söylediler.

Balık piyasası hakkında bilgi veren Celal Yeşilmen, “1 Ağustos’tan itibaren tatlı su avlama yasağının kalkmasından sonra 1 Eylül’de de deniz ürünleri avlama yasağı kalktı. Böylelikle sezona başladık. Ama yaşanan olaylardan dolayı balıklarımız az geliyor. Batı ve Karadeniz bölgelerinden sipariş verdiğimiz zaman araçlar gelmiyor. Olaylardan dolayı korkuyorlar. Ürünler az olduğundan dolayı geçen seneye göre fiyatlar biraz yüksektir. Geçen sene hamsi 5 TL’ye iken bu sene hamsi 10 TL aşağısında verilmiyor.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.