banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Yasaktan sonra Cizre'ye dönen kadın ağıtlar yaktı

Sokağa çıkma yasağının sona erdiği Şırnak'ın Cizre ilçesine dönmeye başlayan halk, gördükleri manzara karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar. Umutsuzca doğup büyüdükleri evlerinin, mahallelerinin içler acısı durumunu gören halk Kürtçe tabiriyle 'kilam'lar söyleyerek ağıtlar yaktılar.

Şırnak Valiliği tarafından 14 Aralık 2015’te Cizre'de başlatılan sokağa çıkma yasağının 2 Mart 2016’da sona ermesiyle beraber halk evlerine akın etmeye başladı. Fakat gelenler, evlerinden geriye moloz yığınlarından başka bir şeyin kalmadığını görünce adeta şok geçirdiler.

80 gün boyunca yaşanan çatışmadan dolayı evleri harabeye dönen Cizrelilerden kimileri evlerinden geriye kalanları toparlarken kimileri de çaresizce yaşanan yıkımı seyretti.

İlçede bulunan Cudi Mahallesi'nde ikamet eden F.A. isimli yaşlı kadın, evlerini yeni yaptıklarını, daha tadilatı bitmeden terk etmek zorunda kaldıklarını ve geldiklerinde ise evlerinin tamamen yıkıldığını söyledi.

Kürtçe ağıtlar yakarak evinin, şehrinin içerisinde bulunduğu durumu ifade etmeye çalışan F.A, “Artık kalacak bir yerimiz yok. Ne yapacağız bilmiyoruz. Evde bulunan Kur'an-ı Kerim, dini kitaplarımız, hepsi talan olmuş. Allah bizi bu hale koyanların belasını versin. Hakkımızı yerde bırakmasın.” dedi. 

Yaşlı kadın, gözyaşları içerisinde ağıtlar yakmaya devam ederek, yaşananların sorumlularına tepki gösterdi. Acılı kadının feryatları, çatışmalı süreçte halkın ne denli mağduriyet yaşadığını özetler nitelikteydi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.