banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Yasağın ardından Nusaybin

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir Mahallelerinde 6 Aralık’ta alınan sokağa çıkma yasağı 9 Aralık saat: 17.00’de kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasından sonra çatışmanın boyutu ve tahribat ortaya çıktı.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallelerde yaşanan çatışmanın şiddeti mermi izlerinden okunurken elektrik tellerinin koptuğu ve su şebekelerinin patladığı görüldü.

Yasak süresince şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında, PKK’liler tarafından tuzaklanan birçok el yapımı patlayıcı da imha edildi. Patlayıcıların imhası sırasında çevredeki birçok ev ve işyeri zarar gördü.

Mardin Valiliği, çatışmalarda 7 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.  Yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen 3 kişinin daha hayatını kaybettiği öğrenildi.

Evlerinden günler sonra dışarı çıkabilenler temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek için açık işyerlerine akın etti. Çocuklar ise enkaz arasından oyun oynadıkları görüldü.

Öte yandan, ilçedeki hendek ve barikatların tamamen kaldırılmadığı görüldü. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.